07 / 05 / 2024

antalyada turistik yerler

antalyada turistik yerler

Turizmi 12 aya yaymayı planladıklarını anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın değişeceğini ve yenileneceğini, sadece sahilleriyle değil, her yeriyle turizmin bir parçası olacağını söyledi.

Türkiye'ye gelen turist sayısı 30 milyonu geçti!

Bacasız sanayi olarak da adlandırılan turizm sektöründe Türkiye'nin istikrarlı büyümesi devam ediyor. Gelen turist sayısı 30 milyon barajını geçti. Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin birinci tercihi önceki yıllardaki gibi Antalya oldu.

Antalya'ya 10 ayda 11.1 milyon yabancı turist geldi!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ekim ayı turizm raporuna göre, ekim ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 gerileyen Antalya, 1 milyon 91 bin kişi ağırladı.

Antalya'ya Ekim'de 1 milyon 91 bin turist geldi!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ekim ayı turizm raporuna göre, ekim ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.5 gerileyen Antalya, 1 milyon 91 bin kişi ağırladı.

Perge Antik kenti 3 milyon TL'lik yatırımla aydınlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO listesi için yarışan Antalya'da bulunan Antik Kenti, 3 milyon TL'lik yatırımla aydınlatıp, MOBESE kameralarıyla donatacak. Projeyle, hem gece ziyaret mümkün olacak hem 7/24 takiple kaçak kazıların önüne geçilecek...

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Arap iş adamından Zigana'ya turistik tesis!

Arap iş adamı Dr. Tarık Al-İbrahim Al-Ghamdi, Gümüşhane Zigana bölgesinde planladığı yatırımı anlattı. Al-Ghamdi, ilçeye turistik tesis kazandırılacağını söyledi.

Fethiye'de 10 yıllığına kiralık turistik tesis!

Fethiye Belediye Başkanlığı, Karagözler Mahallesi'nde bulunan turistik tesisi kiraya veriyor. İhalesi 23 Şubat 2016 tarihinde yapılacak gayrimenkulün 10 yıllık kira bedeli 4 milyon 44 bin TL olarak belirlendi.

Akyazı'da turistik bölgede yol sorunları çözülüyor!

Akyazı'da özellikle turistik bölge olan Kuzuluk Mahallesi ve Pazarköy mahalle yolunun çukurları sorun dolmaya devam ederken Akyazı Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaptı.

İlke Turistik Yatırımlar Anonim Şirketi kuruldu!

İlke Turistik Yatırımlar Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Erem Turgut Yücel, Hüseyin Cem Kölemenoğlu, Ebru Gül, Ömer Behbi Karacalar ve Nedrettin Emir Bağ imzasıyla kuruldu.

Turistik bölgelerdeki kiralar yüzde 50 düşecek!

Hükümet, İstanbul'daki Mısır Çarşısı gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren ve turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren esnafa "can suyu" olacak kira desteğini getirmeye hazırlanıyor.

Dreams Yurtiçi Yurtdışı Turistik Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!

Dreams Yurtiçi Yurtdışı Turistik Hizmetler Limited Şirketi 200 bin TL sermaye ile bugün Murat Delipoyraz tarafından Küçükçekmece'de kuruldu.

Rize Fırtına Vadisi'ndeki turistik işletmeler mühürleniyor!

Rize’nin turistik işletmelerinin yoğun olduğu Ardeşen İlçesi Fırtına Vadisi’nde bulunan turistik işletmeler İl Özel İdaresi kararları ile Jandarma tarafından tek tek mühürlenmeye başladı.

Bursa Gököz Göleti'ne spor ve turistik tesis yapılacak!

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'teki Gököz Göleti'nin çevresine Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapabilmesi için spor ve turistik tesis inşa edilecek.

Yüksekova'da planda konut olarak görülmeyen yerler taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar planında konut olarak görülmeyen yolda kalan yerler, çürük alanlar, yeni yere taşınacak. Metrekaresine göre site içinde evler vereceğiz" dedi.

Çamlıca Tepesi'ne turistik tesis mi yapılacak?

Sürekli rant iddialarıyla gündeme gelen Çamlıca'da inşaatı devam eden cami inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiği iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin açıklama yaptı.

Adana'da dönüşüme şiddetle ihtiyaç duyulan yerler var!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İnşaat Fuarı’nda, sıkıntı yaşayan yatırımcıyı Adana'ya davet etti. Sözlü; " Kentsel dönüşüme şiddetle ihtiyaç bulunan yerler var Adana’da. " dedi.

antalyada turistik yerler Haberi

antalyada turistik yerler

Turizmi 12 aya yaymayı planladıklarını anlatan Türel Antalya turizmini daha ileriye götürmek için turizmcilere iş birliği çağrısı yaptı. Başkan Türel, “100 metreyse 100 metre, 10 bin metre ise 10 bin, beraber koşacağız. Ben sizlere güveniyorum, sizin de bana aynı şekilde güvenmenizi istiyorum. Hadi gari, artık bahanemiz yok” dedi


Resort Dergisi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Turizm Kongresi’ne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Muammer Türker, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Thomas Cook Group Ceo’su Dr. Peter Fankhauser ve çok sayıda turizmci katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Başkan Türel, “Sizler Antalya’yı bugüne getirdiniz. Antalya turizmini kat be kat büyüttünüz. Bu kongrede geleceğin turizmini, dijital devrimi ele almanızdan ayrı bir mutluluk duydum. Türkiye genç bir ülke, Antalya genç bir şehir, Antalya turizmi genç...