29 / 04 / 2024

Antalyadaki kentsel sit alanları sayısı nedir

Antalyadaki kentsel sit alanları sayısı nedir

Kentsel sit alanı Antalya'da kaç tane bulunur? Antalya kentsel sit alanı sayısı kaçtır? Antalya'daki kentsel sit alanı sayısı nedir? Antalya kentsel sit alanı bakımından zengin midir? Kentsel sit alanı Antalya'da kaç tane var? İşte cevaplar...

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Küçükçekmece'ye yeni kentsel dönüşüm planı!

Küçükçekmece'deki Fatih Mahallesi'nin yeni kentsel dönüşüm planları düzenlendi. 3. derece arkeolojik sit alanı olan ve riskli alan ilan edilen mahallede daha önce iptal edilmiş plandaki inşaat alanı azaltıldı.

Teşvikiye ve Harbiye'deki riskli yapılar ne olacak?

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmişti. Peki o mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu mu? Riskli yapılar ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Sazak Köyü ‘kentsel SİT alanı’ ilan edildi!

İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunan Sazak köyü, tahliye edilmesinden yıllar sonra İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel SİT alanı’ ilan edildi. 

Karabük Fener Cafe’ye yıkım kararı!

Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, kentsel sit alanı içerisinde bulunan Fener Cafe’nin onaylı restorasyon projesine aykırı olarak inşa edilmesi nedeniyle yıkılması kararlaştırılan ancak yıkılmayan yapı sahipleri hakkında yasal işlem başlattı.

Şişli tarihine koruma kalkanı!

Şişli'deki 6 mahallenin tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmesinin nedeninin 580 tescilli bina olduğu belirlendi. Bölgelerde projeler durduruldu ve inşaat yapmak zorlaştı.

Şişli’de binlerce yapıyı etkileyen 'sit alanı' kararı!

İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile İstanbul'un Şişli ilçesinde Harbiye ve Teşvikiye'nin de yer aldığı 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edildi.

‘Levent Çarşı’da konutlar ofis olmasın’ itirazına ret!

Türkiye’nin ilk toplu konut projelerinden biri olarak hayata geçirilen ve kentsel sit olarak tescil edilen Levent'te villa tipi evlerinin işyeri olarak kullanılmasına izin veren imar planı iptal edildi.

Gesi bölgesi kentsel sit alanı olarak koruma altına alındı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinin Kentsel SİT Alan olarak koruma altına aldıklarını açıkladı. 

Afyon'daki tarihi binaların restorasyonu tamamlandı!

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu, kentsel sit alanında kalan mahallelerde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarını denetledi.

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı sit engeline takıldı. Plan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca iptal edildi.

Antalyadaki kentsel sit alanları sayısı nedir Haberi

Antalyadaki kentsel sit alanları sayısı nedir

Kentsel sit alanı Antalya'da kaç tane var?



Kentsel sit alanı sayısı, Eylül 2013 itibariyle Türkiye'de 258'dir. İşte Türkiye'deki kentsel sit alanlarının illere göre sayısal dağılımı;


Türkiye genelinde tescilli sit alanları!


İl                Kentsel Sit Alanı Sayısı


ADANA -  3

ADIYAMAN - 0

AFYONKARAHİSAR - 1

AĞRI - 0

AMASYA - 1 

ANKARA - 8


ANTALYA - 13


ARTVİN - 0 

AYDIN - 7

BALIKESİR - 11

BİLECİK - 2 

BİNGÖL - 0

BİTLİS - 2 

BOLU - 1 

BURDUR - 1

BURSA - 13 

ÇANAKKALE - 15

ÇANKIRI - 1

ÇORUM - 3

DENİZLİ - 1

DİYARBAKIR - 1

EDİRNE - 1

ELAZIĞ - 0

ERZİNCAN - 0

ERZURUM - 1

ESKİŞEHİR - 2

GAZİANTEP - 1

GİRESUN - 1

GÜMÜŞHANE - 0

HAKKARİ - 0

HATAY - 1

ISPARTA - 1

MERSİN - 2

İSTANBUL - 16 

İZMİR - 36 

KARS - 1

KAYSERİ - 5

KIRKLARELİ - 1

KIRŞEHİR - 0

KOCAELİ - 7

KONYA...