04 / 05 / 2024

antalyanın balkonları

antalyanın balkonları

Antalya, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yöre. Kentlerimizin imar planlarını yaparken, bunlardan hiç ilham almamışız. Hiç olmazsa balkonlarımızı çiçekle süsleyebiliriz.

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

1999 depremi öncesi yapılan binaların balkonlarının saatli bir bomba gibi olduğu gündeme geldi. Peki balkonlar güvenli mi? Nasıl yapılan balkonlar güvenli oluyor? İşte ayrıntılar...

Sitelerde balkonlar camla kapatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz müstakil 30 villadan oluşuyor. Kendi bahçemize çam ektik. ‘Bütünlüğü, görüntüyü’ bozuyor diyle, çamları kaldırmamızı istiyorlar. Villalarının giriş balkonlarını cam ile kapatmakta bir sakınca görmediler. Cam balkon ile ilgili görüşleriniz nedir?' sorusunu cevapladı.

Avcılar'da 5 katlı binanın balkonları çöktü!

Avcılar'da bulunan 5 katlı binanın 2 balkonu çöktü. Çökme sonucu iki kişi yaralandı.

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!

Çin'de yeşil konut projesi, beklenmeyen misafirlerin gelmesi sonucunda adeta kabusa döndü. Konut projesinde apartmanların balkonlarına ekilen bitkiler bakımsızlıktan kontrol edilemez duruma gelince evler adeta ormanı andırdı. 

Balkonların konut tasarımında önemi!

Koronavirüs konut mimarisini ve tercihlerini değiştirdi. 'Konut mimarisinin üvey çocuğu' olarak gösterilen balkonların önemi her geçen gün artıyor...

Pendik'te 4 katlı binanın balkonları çöktü!

İstanbul Pendik'te 4 katlı bir binanın üçüncü ve dördüncü katındaki balkonlar büyük bir gürültüyle çöktü. Çökmenin nedenini belirlemek için binada inceleme başlatıldı…

Niğde Defterdarlığı'nın lojmanı yıkım sırasında zarar gördü!

Niğde Defterdarlığı'na ait ait lojmanın balkonları, yanındaki binanın yıkımında sırasında zarar gördü.

Balkonlar net alandan çıktı!

Konutların net alan hesabı artık KDV Uygulama Tebliği'ne göre değil, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre gerçekleşecek. Bu değişikliğe göre balkonlar net alana dahil edilmeyecek.

Antalya'nın imar planları yapılırken eski uygarlıklardan ilham alınmadı!

Antalya, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yöre. Kentlerimizin imar planlarını yaparken, bunlardan hiç ilham almamışız. Hiç olmazsa balkonlarımızı çiçekle süsleyebiliriz.

Küçük balkonlar nasıl büyük gösterilir?

Dünyanın en büyük şehirlerinde çok katlı konutlarda yaşayan milyonlarca kişi yaratıcı çözümlerle küçük balkonlarını daha yaşanabilir hale getiriyor. Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar, zevkle uygulayabileceğiniz küçük balkon tasarım fikirlerini anlattı.

Ankara Demetevler'de kentsel dönüşüm şart!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, “Daha yaşanabilir hale getirebiliriz” diyerek ‘kentsel dönüşümü’ işaret ettiği Demetevler bölgesinden vatandaş da şikâyetçi. Yapışık binalar, dipdibe balkonlar yaşam alanlarını kısıtlarken, yeni yükselen yapılar ise eski binaları teğet geçiyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi En Güzel Balkon Yarışması başlıyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde, ilçe sakinlerinden oluşan katılımcıların balkonlarının belirli kriterlere göre, profesyonel jüri üyeleri aracılığıyla değerlendirildiği ödüllü bir yarışma düzenleniyor.

Antalya'da kentsel dönüşüm hayata geçmeli!

Antalya'nın yapı stoğu çok eski olan ve kent merkezinde bulunan yerleşim bölgeleri var. 20-25 yıl ve daha uzun süre öncesinde yapılmış konutların ciddi şekilde balkonlarında sarkmaların olması dikkatleri çekiyor.

antalyanın balkonları Haberi

antalyanın balkonları

Antalya'da 1960'lı yılların ortalarından başlayarak süregelen çarpık kentleşme, Antalya'yı adeta bir beton kentine çevirdi. Bunlar yapılırken, ne iklim, ne insan sağlığı, ne de Antalya'nın coğrafi konumu dikkate alındı. Halbuki çevremizde, düzenli kentleşmeye örnek olacak, sayıları yüzü bulan antik yerleşim yeri vardı. Mimarlarımız, yöneticilerimiz bunlardan ilham alabilirlerdi. Gelin, bir an için kendimize, Antalya'ya 17 kilometre doğuda Aksu yakınındaki Perge antik kentini örnek alalım. Bu kentin Helenistik devirde (yani MÖ. 300 yılları) yapılan kanalizasyon düzeni insana parmak ısırtacak kadar mükemmel. Yeraltında inşa edilen kanalizasyon kanalları, orta boy bir cipin içinden geçebileceği genişlikte. Devlet yapıları görkemli idi. Halkın alışveriş ettikleri pazar yerleri, yine çevresi aynı ana caddelerde olduğu gibi dükkanların önleri süslü mozaikler döşenmiş gezinme yerleri ile çevrili idi. Daha neler neler!...