15 / 05 / 2024

Antalyanın çevre yolu

Antalyanın çevre yolu

Hürses Gazetesi köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün ki köşe yazısında Alanya 'nın yeni Çevre yolu başlığını ele aldı. Abdullah Yalçın 'ın bugün ki köşe yazısı;

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Amasya Çevre Yolu açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemiyle katılım gösterdiği Amasya Çevre Yolu'nun açılışı yapıldı.

Alarko, Bükreş birinci etap çevre yolu için imza attı!

Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak birinci etap çevre yolu için 175 milyon avro harcanacak

Gümüşhane Çevre Yolu Projesi tamamlandı!

Gümüşhane'de, 1970'li yılların başında yapılması planlanan 11,2 kilometrelik Çevre Yolu'nun yapımı tamamlandı.

Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı açıldı!

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Ordu Çevre Yolu'nda hazırlıklar tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ilk etabının açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Ordu Çevre Yolu'nda incelemeler yaptı.

Ordu Çevre Yolu Şubat ayı sonunda açılacak!

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Çevre Yolu için tarih verdi. Gündoğdu Çevre Yolunun ilk etabının Şubat ayı sonu veya Mart ayı başında hizmete açılacağını açıkladı. 

Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak!

Ordu'da trafik akışının rahatlatılması için 5 yıl önce yapımına başlanan Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak..

Ordu Çevre Yolu projesinde son durum!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Çevre Yolu projesi kapsamında Yeni Sanayi Kavşağı'nda yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını inceledi.

Antalya'da Doğu Çevre Yolu 2. Etap'ın temeli atıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu Çevre Yolu 2. Etap projesinin temelini atarak, kruvaziyer liman ve raylı sistem müjdesini verdi.

Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı!

Konya açısından büyük öneme sahip Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı.Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, mali tekliflerin Mart ayı içerisinde alınacağını belirtti.

Edirne Güney Çevre Yolu Projesi için evler yıkıldı!

Edirne Güney Çevre Yolu Projesi kapsamında yol güzergahı üzerinde evlerin yıkımı gerçekleşti. Belediye emeklisi Süleyman Bulba evinin yıkımını anlattı.

Sivas Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı!

Geçtiğimiz günlerde proje ihalesi yapılan Sivas Kuzey Çevre Yolu’nda Mayıs ayında proje çalışmalarına başlanarak çalışmaların tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacak.

Antalyanın çevre yolu Haberi

Antalyanın çevre yolu

Dün bu köşede "Güzel şeyler yapılıyor ama!" başlığı ile bir makale yazmıştım. Bu makale içinde Antalya'nın hak ettiğini alamadığını ancak yine de güzel projeler üretildiğini vurgulamaya çalışmıştım. 

"Antalya için olması gerekir" dediğimiz konularda çok olmuştur. 


Ancak ne hikmet ise olması gerekenler yapılırken de her zaman örnek verdiğim şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı dikkate alınmadığına şahit oluyoruz. Güzel şeyleri kim yapıyor ise kim Antalya'da taş üzerine taş koyuyor ise hiçbir siyasi ideoloji ve siyasi parti gözetmeksizin de kent ve kentliler adına teşekkür etmenin de gerektiğini hep düşünmüşümdür.

Ama dediğim gibi güzel şeylerden siyasi rant elde etme adına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı yok sayılırsa, özellikle tarım alanları da yok edilmek istenirse eleştiriyi de yaparım. 

Bilindiği üzere Antalya'nın tartışılan gündemlerinden biri...