27 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...



Bursa’nın 17 sanayi bölgesinden birisi olan ve bünyesinde 439 şirketin yer aldığı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin trafiğini rahatlatacak kavşak açıldı. Bölünmüş yol standartlarında 700 metrelik bağlantı yolu ve 2 bin 290 metrelik yollardan meydana gelen kavşak, 12’ye 5 metre ebatlarındaki alt geçit menfezleri 64 metre daha uzatıldı.

Öte yandan, 580 bin metreküp toprak, 7 bin metreküp demirli beton, 650 ton demir, 62 bin ton temel işçilik ve 31 bin ton karışım imalatı yapılan kavşağın açılış törenin de konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’nın 17 sanayi bölgesi arasında en aktif 3 organize sanayi bölgesinden biri Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’dir. Buan göre, ağır tonajlı kamyonların, tırların çevre yoluna çıkabilmeleri için şehir merkezine, terminal istikametine yönlendiğini ve trafik keşmekeşliğine sebep olduğu için bu noktada yaptığımız trafik master planı çerçevesinde burada acilen bir kavşak yapılması noktasında gündeme gelmişti. Onlardan da aldığımız destekler ile kamulaştırma işini bitirdik” dedi.

19 AYRI KARAYOLU PROJESİNE DEVAM EDİYORUZ

Bursa’nın altyapısına 2002 yılından bu yana 111 milyar 622 milyon lira harcadıklarını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bursa’da bölünmüş yol uzunluğunu 195 kilometreden 603 kilometreye, bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu 148 kilometreden 781 kilometreye çıkardık. Bugün itibari ile de 12 milyar 537 milyon proje bedeliyle 19 ayrı karayolu projesine devam ediyoruz” ifadelerini belirtti. 

 Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

YHT İNŞAATI YÜZDE 80 TAMAMLANDI

ekonomim.com'dan Ali Şahin'in haberine göre İş dünyasının demiryolu bağlantısı talebini de karşılaması istenen Ankara-Bursa Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinde gelinen durumla ilgili de bilgi aktaran Bakan Uraloğlu, inşaattaki ilerlemenin yüzde 80 seviyesine ulaştıklarını söyleyerek, “Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattımızı Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa ediyoruz. Bu proje kapsamında ise 7 istasyon, 21 kilometre uzunluğunda 18 adet tünel, 3,9 kilometre 28 adet demiryolu köprüsü, 3,7 kilometre 4 adet viyadük ve 66 adet altgeçit inşa edeceğiz. Bu yılsonu itibariyle Osmaneli-Yenişehir kesimindeki toplam 14 bin metre uzunluğundaki 10 tünelin daha kazı çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz. Viyadük, menfez, köprü, altgeçit ve üstgeçitler gibi sanat yapılarının yapım çalışmalarına da aralıksız devam ediyoruz. Bu işlerimizin de ilerleme seviyesi yüzde 80’e ulaştı” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

 


Geri Dön