07 / 05 / 2024

Antalyanın ilk kentsel dönüşüm projesinin imar planı onaylandı

Antalyanın ilk kentsel dönüşüm projesinin imar planı onaylandı

Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı Kepezelaltı ve Santral mahallelerinin imar planı onaylandı.

Altınok Öz: Kentsel dönüşümde kira yardımını ilk biz çıkarttık!

Kartal Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılan 'Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi' gerçekleşti. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz "Dönüşümle ilgili halkımıza teknik ve hukuki destek verdik, kira yardımını ilk biz çıkarttık"dedi.

Bolu'daki tarihi binaya bugün ilk kepçe darbesi vuruldu!

Tarihi tescilli iken 2015 yılında riskli binalar kapsamına alınarak kentsel dönüşüm planı çerçevesinde yıkılmasına karar verilen yaklaşık 150 yıllık tarihi binaya bugün ilk kepçe darbesi vuruldu.

Yozgat'ta kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Yozgat'ın ilk kentsel projesinin gerçekleştirileceği eski sanayi sitesinde inşaat sahasındaki boşalmış evlerin yıkımına belediye ekiplerince başlandı.

Antalya kentsel yenileme projesinde ilk adım atıldı!

Antalya’nın ilk kentsel yenileme projesinde ilk adım atıldı. Kepez ve Santral Mahallerinin 1/25 bin nazım imar plan değişikliği Büyükşehir Ekim ayı meclisinde AK Parti grubunun kabul, CHP ve MHP’nin red oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesinin imar planı onaylandı!

Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı Kepezelaltı ve Santral mahallelerinin imar planı onaylandı.

Şekerbank ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TUREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi.

Üsküdar’da ilk kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Üsküdar'da kentsel dönüşümün yolunu açan İBB Meclisi’nin Nazım İmar Planı tadilatı teklifi kararı sonrası Üsküdar’da ilk kentsel dönüşüm ofisi açıldı.

Demir İnşaat Sultangazi projesi yılın ilk yarısında başlıyor!

Demir İnşaat, bu yılın ilk yarısında Sultangazi Esentepe'de kentsel dönüşüm projesine başlıyor. 250 milyon TL'lik yatırımla yükselecek olan Sultangazi projesinde 1.250 daire olacak...

Tarlabaşı 360’ın ilk etabı satışa sunuldu!

Türkiye’nin ilk kentsel yenileme projesi olma özelliği taşıyan ‘Tarlabaşı 360’ın ilk etabındaki 97 rezidans ve 96 ofis satışa çıktı. Rezidansların lansmana özel fiyatı ise 289 bin dolardan başlıyor.

Kentpark ve Akfen şirketinden ilk kentsel yenileme projesi!

Kentpark ve Akfen şirketi, ilk kentsel yenileme projeleri için düğmeye bastı. Aynı zamanda ortaklığın ilk projesi olan Sunsetpark Caddebostan 'da inşaat tüm hızıyla sürüyor. Projenin 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

Cafer Kara: Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini gözler önüne seriyor.Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı.Cafer Kara konuyu değerlendirdi.

Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı!

YAPILAŞMANIN hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümün ilk adımı da şehir planlaması olmalı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014'ün ilk yarısında neler yaptı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014'ün ilk yarısında neler yaptı? 6 ayda kaç riskli bina tespit edildi? İmar planları çalışmaları ne durumda? Bakanlığın kentsel tasarım projeleri ne aşamada? İşte 2014 yılının ilk yarı özeti...

Antalyanın ilk kentsel dönüşüm projesinin imar planı onaylandı Haberi

Antalyanın ilk kentsel dönüşüm projesinin imar planı onaylandı

Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesi olacak Kepezaltı-Santral mahallelerini kapsayan alanın 25 binlik imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. 1950'de yerleşimin başladığı bölgede, 3 bin 128 hak sahibi imar planıyla ilgili atılacak adımı bekliyordu. Alan, daha önce de meclis kararıyla 'riskli alan' ilan edilmiş ve bu karar Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanmıştı. 


MUHALEFETTEN FARKLI TAVIR 

İmar komisyonunda kabul oyu vermelerine karşın, CHP ve MHP grupları konu gündeme geldiğinde ret oyu verdi. CHP adına konuyla ilgili görüş veren meclis üyesi Mustafa Reşat Oktay, önceki dönemde yapılan referandumu kaynak göstererek halkın yüzde 97'sinin bölgede proje istemediğini, mülkiyet tapusu istediğini iddia etti. MHP meclis üyesi İrfan Yılmaz da Oktay'a destek verdi. 


HALK ONAYI ZORUNLU 

Başkan Menderes Türel ise kentsel dönüşüm projesinin gerçekleşmesi için halkın 3'te 2'sinin...