18 / 05 / 2024

Antandros

Antandros

Altınoluk; Balıkesir ili, Edremit ilçesine bağlı nüfusu 15.399 kişi olan bir beldedir. Edremit-Çanakkale karayolu üzerinde, Edremit’ e 25 km mesafededir

Balıkesir Antandros Kültür Parkı hizmete girmeye hazırlanıyor!

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Antandros Haberi

Antandros


Kuzeyinde Kaz dağları (İda), güneyinde Ege Denizi (Edremit Körfezi) yer alır. Kaz dağlarının dört mevsim yeşil kalması ve kaz dağlarından gelen birçok akarsu ile Altınoluk birbirinden farklı doğal güzellikleri sergilemektedir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra “Tarihsel Birikimlere” sahip olan Altınoluk’ un, eski köy yerleşimi kentin kuzeyinde, tepede yer alır. 

Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar adı “Papazlık” olarak geçen köye Türklere ait ilk verileri 16 yy. başlarında Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılmış olan nüfus sayımında karşımıza çıkmaktadır. Söğüt bölgesinden gelen Osmanlı Yörükleri bazı imtiyazlarla köye yerleştikleri bilinmektedir. Rum yerleşimi; Yunanistan’ın Midilli adasından 1820’li yıllarda çalıştırılmak üzere getirilen Rumların zamanla burada çoğalıp, iskan tutmaları ile oluşmuştur. Rumlar, köyde ibadet amaçlı olarak birde kilise yaptırmışlardır. 



Altınoluk’ ta geçmişten beri süren bu yaşamın günümüze uzanan izleri olan...