12 / 05 / 2024

Antep Evi restorasyon

Antep Evi restorasyon

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Ağa Cami yanında bulunan eski Antep evini kamulaştıran Şahinbey Belediyesi, konutu aslına uygun olarak restore ederek hizmete açacak.

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Konakta ‘Antep Evi’ hayat bulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Gazi Konuk Evi yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilere eski Antep evlerindeki yaşamı yansıtacak.

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde yaptığı restorasyon çalışmasını tamamladı.  

Manisa'daki tarihi Doktor Aristi Evi restore edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan ve“Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Çanakkale Atatürk Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çanakkale Eceabat ilçesinin Bigalı köyünde, 19-25 Nisan arasında karargah amacıyla kullanılan "Atatürk Evi"ndeki restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Tekirdağ Büyükşehir'den Doğanca Evi restorasyon açıklaması!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Doğanca Evi" olarak bilinen tarihî binada restorasyon çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Alaşehir'de yer alan Bakkal Şükrü Evi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona geldi.

Heybeliada'daki Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi restore edilecek!

Heybeliada'daki Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi'nin restorasyon ihalesi yarın gerçekleşecek. Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi'nin restorasyonunun 350 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Manisa Bakkal Şükrü Evi eski ihtişamına kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde gerçekleştirdiği restorasyon çalışmasıyla birlikte tarihi yapının tüm güzellikleri ortaya çıkmaya başladı.

Kula'daki Rahmi Erdil Evi butik otel oluyor!

Bin 700’lü yıllarda Kula’da inşa edilen Rahmi Erdil Evi’nin restorasyon ihalesi 1 milyon 296 bin liralık bedelle yapıldı. Yıllardır köhne durumda olan tarihi yapı, restore edilerek ilçede butik otel olarak hizmet verecek.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Antep Evi restorasyon Haberi

Antep Evi restorasyon


Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarma adına önemli çalışmalar yapan Şahinbey Belediyesi, daha önce yaptığı 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarıyla bir çok ödül almıştı. Şehreküstü Konakları’nı da restore ederek turizme kazandıran Şahinbey Belediyesi bu kez de Şehitler Caddesi üzerindeki Ağa Cami yanında bulunan tarihi Antep evini kamulaştırarak çalışmalara başladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu evinde restorasyon çalışmasını yaparak, Gaziantep halkının hizmetine sunacaklarını söyledi.

Başkan Tahmazoğlu: “Bölgeyi Turistlerin İlgi Odağı Haline Getirmek İstiyoruz”

Eski yapıları gün yüzüne çıkararak Suyabatmaz, Kepenek ve Kozluca Mahallelerinin bulunduğu alanı turistlerin cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Tahmazoğlu, “Ağa Cami’nin bitişiğinde olan evin kamulaştırmasını yaptık. Şimdi ise restorasyon çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Amacımız bu bölgede sivil mimarlık örneği...