28 / 04 / 2024

Şahinbey'deki Antep Evi restore edilecek!

Şahinbey'deki Antep Evi restore edilecek!

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Ağa Cami yanında bulunan eski Antep evini kamulaştıran Şahinbey Belediyesi, konutu aslına uygun olarak restore ederek hizmete açacak.




Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarma adına önemli çalışmalar yapan Şahinbey Belediyesi, daha önce yaptığı 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarıyla bir çok ödül almıştı. Şehreküstü Konakları’nı da restore ederek turizme kazandıran Şahinbey Belediyesi bu kez de Şehitler Caddesi üzerindeki Ağa Cami yanında bulunan tarihi Antep evini kamulaştırarak çalışmalara başladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu evinde restorasyon çalışmasını yaparak, Gaziantep halkının hizmetine sunacaklarını söyledi.

Başkan Tahmazoğlu: “Bölgeyi Turistlerin İlgi Odağı Haline Getirmek İstiyoruz”

Eski yapıları gün yüzüne çıkararak Suyabatmaz, Kepenek ve Kozluca Mahallelerinin bulunduğu alanı turistlerin cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Tahmazoğlu, “Ağa Cami’nin bitişiğinde olan evin kamulaştırmasını yaptık. Şimdi ise restorasyon çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Amacımız bu bölgede sivil mimarlık örneği olan Antep evlerimizin yaşatılması. Buralar harabeye dönmüştü. Şimdi ise tek tek kamulaştırarak restorasyonunu yapıyoruz. Buraları yine Gaziantep halkının kültürüne, hizmet edecek mekanlar haline dönüştürerek, yaşatmak istiyoruz. Bitişiğinde tarihi bir yapı olan Ağa Camimiz var. Bu bölgeyi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline getirmek istiyoruz. Gaziantep’imizde çok güzel mekanlar var. Camileriyle, kastelleriyle, yer altındaki mağaralarıyla, livaslarıyla. Mağaralardaki geçişleriyle sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın ilgisini çekecek tarihi yapılar mevcut. Şimdi bunları tek tek restorasyonunu yapıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.



Şahinbey Belediyesi


Geri Dön