11 / 05 / 2024

şahinbey Antep Evi restorasyon

şahinbey Antep Evi restorasyon

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Ağa Cami yanında bulunan eski Antep evini kamulaştıran Şahinbey Belediyesi, konutu aslına uygun olarak restore ederek hizmete açacak.

Gaziantep’te ihtiyaç sahipleri için aşevi inşa ediliyor

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güneş Mahallesi’nde inşa edilen yeni aşevi inşaatını inceledi.

Gaziantep Mehmet Sait Evi restore ediliyor!

Gaziantep’in Kurtuluş mücadelesinin sembol isimleri arasında yer alan Şahinbey lakaplı Mehmet Sait’in evi Şahinbey Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Konakta ‘Antep Evi’ hayat bulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Gazi Konuk Evi yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilere eski Antep evlerindeki yaşamı yansıtacak.

Gaziantep Şahinbey'de her mahalleye sosyal tesis yatırımı!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Zeytinli Mahallesi’nde inşa edilen sosyal tesis ve taziye evi çalışmalarını yerinde inceledi.

Şahinbey Kıbrıs Sosyal Tesisi'nin inşaatı yükseliyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından Kıbrıs Mahallesi’ne inşa ettirilen sosyal tesis ve taziye evi inşaat çalışmalarını yerinde denetledi.

Şahinbey 25 Aralık'a yeni sosyal tesis!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 25 Aralık Mahallesi’nde yapımı devam eden sosyal tesis ve taziye evi inşaatında incelemelerde bulundu.

TOKİ’den Gaziantep Şahinbey’e 643 konut!

TOKİ tarafından Gaziantep Şahinbey Mavikent Mahallesi’nde inşa edilecek 643 konutun ihalesi yapıldı. 22 Kasım, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca cami, taziye evi ve ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.

TOKİ Gaziantep Şahinbey 643 konut ihalesi 22 Kasım'da!

TOKİ Gaziantep İli Şahinbey İlçesi, Mavikent Mahallesi, 643 adet konut, 1 adet 4 dükkanlı taziye evi ve 1 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 22 Kasım'da yapılacak.

Şahinbey Kumru Hamurkesen Camii açıldı!

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'nin yeni mahallerinden biri olan Kumru Hamurkesen Mahallesine yapılan Cami'nin açılışı yapıldı.

Şahinbey Sarısalkım'a sosyal tesis inşa ediliyor!

Her mahalleye bir sosyal tesis yapmak için çalışmalarını sürdüren Şahinbey Belediyesi, Sarısalkım Mahallesinde taziye evi ve Kuran kursunun da yer alacağı sosyal tesis yapıyor.

Şahinbey Yazıcık Konutları'nda sona gelindi!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında Yazıcık Mahallesi’nde yapımı devam eden ve tarihi Antep evlerinin mimarisi ile yapılan Yazıcık Konutları’nda incelemelerde bulundu.

Şahinbey'deki Antep Evi restore edilecek!

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Ağa Cami yanında bulunan eski Antep evini kamulaştıran Şahinbey Belediyesi, konutu aslına uygun olarak restore ederek hizmete açacak.

Şahinbey Belediyesi'nden Çağdaş Mahallesi’ne cami!

Şahinbey İlçesi’ne sosyal belediyecilik anlamında birçok önemli hizmet yapan Şahinbey Belediyesi, Çağdaş Mahallesi’nde yaptırdığı taziye evi ve mahalle cemaatinin ibadetini yerine getire bileceği cami birkaç ay içerisinde tamamlanacak.

şahinbey Antep Evi restorasyon Haberi

şahinbey Antep Evi restorasyon


Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarma adına önemli çalışmalar yapan Şahinbey Belediyesi, daha önce yaptığı 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarıyla bir çok ödül almıştı. Şehreküstü Konakları’nı da restore ederek turizme kazandıran Şahinbey Belediyesi bu kez de Şehitler Caddesi üzerindeki Ağa Cami yanında bulunan tarihi Antep evini kamulaştırarak çalışmalara başladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu evinde restorasyon çalışmasını yaparak, Gaziantep halkının hizmetine sunacaklarını söyledi.

Başkan Tahmazoğlu: “Bölgeyi Turistlerin İlgi Odağı Haline Getirmek İstiyoruz”

Eski yapıları gün yüzüne çıkararak Suyabatmaz, Kepenek ve Kozluca Mahallelerinin bulunduğu alanı turistlerin cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Tahmazoğlu, “Ağa Cami’nin bitişiğinde olan evin kamulaştırmasını yaptık. Şimdi ise restorasyon çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Amacımız bu bölgede sivil mimarlık örneği...