28 / 04 / 2024

Şahinbey Kumru Hamurkesen Camii açıldı!

Şahinbey Kumru Hamurkesen Camii açıldı!

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'nin yeni mahallerinden biri olan Kumru Hamurkesen Mahallesine yapılan Cami'nin açılışı yapıldı.



Hayırsever bir vatandaş tarafından arsası bağışlanan ve Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan cami 164 metre kare alan üzerine yapıldı. Asma katıyla birlikte 150 kişilik olan cami mahalle cemaatinin hizmetine açıldı. Caminin açılışı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılırken, açılışa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediyesi başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı.


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, inşaatı devam edenlerle birlikte 67 cami yapıldığını belirterek, "Camiler birleşme, kaynaşma ve bir araya gelme yerlerimiz. Bu nedenle camilerimizin değerini ve kıymetini bilmemiz gerekir" dedi.


Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da cami yapımının önemine vurgu yaptığı konuşmasında şöyle dedi:


"Bugün büyük bir öneme sahip çok güzel bir gün. Zira yeryüzünün en güzel yerleri olan, Allah'ın evlerinden biri Kumru Hamurkesen Camiimizin ibadete açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Rabim camimizi topluluğumuza hayırlı uğurlu eylesin inşallah. Sevgili Peygamberimiz “Her kim Allah rızası için bu dünyada müminler ibadet etsinler diye bir mescit inşa ederse, Allah da o kişilere Cennette bir köşk hazırlar diyor. Bundan dolayı Gaziantep'imizi ne kadar takdir etsek azdır şu an sadece Şahinbey'imizde 15-16 civarında cami inşaatımız devam etmektedir. Şahinbey Belediyemiz bu kervanın başını çekiyor."


Yapılan konuşmaların ardından yeni yapılan caminin açılışını Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve vatandaşlar birlikte gerçekleştirdi.


Hürriyet 


Geri Dön