27 / 04 / 2024

Kocaeli Kartepe Hasan Paşa Merkez Camii açıldı!

Kocaeli Kartepe Hasan Paşa Merkez Camii açıldı!

Kocaeli Kartepe Uzunçiftlik Mahallesi’nde bulunan Hasan Paşa Merkez Camii açıldı. Hasan Paşa Merkez Cami 2 dönüm arazi üzerine 3 katlı olarak 560 metrekarelik alanda inşa edildi.



Kartepe Uzunçiftlik Mahallesi’nde bulunan Hasan Paşa Merkez Camii açılışında Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ile birlikte açılış kurdelesini kesen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Tüm camilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.



1966 yılında yapılan ve artık bölgenin ihtiyaçlarını karşılamayan caminin yerine yapılan Hasan Paşa Merkez Camii Cuma Namazı öncesi dualarla açıldı. Uzunçiftlik Mahallesi’nde mevcut cami karşısında 2 dönüm arazi üzerine 3 katlı olarak 560 metrekarelik alanda inşaa edilen cami açılışına protokolün ilgisi yoğun oldu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in aday adaylığı döneminde “Besmele” sözü verdiği camiiye önemli katkıları oldu. Kartepe Belediyesi ekipleri temelinden itibaren cami inşaatı yanında, çevre duvarı, baskı beton, peyzaj, kamelya, sundurma, musalla taşı ve üzeri dekoratif sundurma, ferforje kapı çitleri, kauçuk zemin üzerine oyun grubu montajı, minare yapımı ve iç düzenlemelerine katkı verdi.



Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahibi olarak hazır bulunduğu törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı, Osman Sarı, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kartepe Garnizon Komutanı Jan. Binbaşı Muhammed Sever, Kartepe Müftüsü Mustafa Nurgün, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Akkaya, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Aslan, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Uzunçiftlik Mahalle Muhtarı Nuri Kılıç, Hasan Paşa Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Kenan Yılmaz, Cami İmamı Ali Osman Çakar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.


İlçemiz çok güzel bir camii kazandı, hayırlı olsun


Kur-an’ı Kerim tilaveti ardından Dernek Başkanı Kenan Yılmaz, cami açılışında ilk günden itibaren kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Kendisi için özel anlamı olan caminin açılışında konuşan Başkan üzülmez, “Aday adaylığımda söz vermiştim. Göreve geldikten sonra da elimizden geleni camiimiz için yaptık. Sadece bu camimize değil var olan camilerimize de her türlü hizmeti vermeye çalışıyoruz. Yapımı devam edenlere de katkı sunuyoruz” dedi. Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu katılımcılara hitap etti.



Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Bu hayırlı inancımızın ve ibadetimizin merkezi bu eserin meydana gelmesinde maddi ve manevi katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Bu gibi eserler milletimizin ve her bir ferdimizin hem katkısı, hem gayreti hem de duasıyla oluyor. Dernek başkanımızın ve arkadaşlarının çok özel katkısı ve çabası oldu. Böylesi eserler aslında bizim inancımızın, medeniyetimizin bu topraklar üzerinde, bunları vatan yapan ecdadımızın ve geleceğe dönük kararlılığımızın bir işaretiydi. Rabbim bu topraklarda, ezanları, semalardan bayrakları eksik etmesin. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, nice güzel zamanlara ve Ramazanlara, milletçe sağlıkla imanla yetişmeyi nasip etsin” diyerek Hasan Paşa Merkez Camiinin ülkemize ve Kocaelimize hayırlı olması temennisinde bulundu.




Kartepe Belediyesi


Geri Dön