18 / 05 / 2024

antepia hazineye mi devredildi!

antepia hazineye mi devredildi!

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Taner Nakıboğlu'nun yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Paralel Yapı AŞ'ye üniversite alanı olarak satılan ve konut inşa edilen alanın 200 dönümü belediye meclisinin kararıyla yeniden Hazineye devredildi.

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

Hazineye ait arazi alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''hazineye ait arazi alınabilir mi'' sorusunu yanıtladı.

4070 sayılı kanun yürürlükte mi?

16 Şubat 1995 tarihinde kabul edilen 4070 sayılı Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, 19 Şubat 1995 tarihinde 22207 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, 4070 sayılı kanun yürürlükte mi?

Satın alınan hazine taşınmazlarının bedeli peşin mi ödenir?

Satışa konu olan hazineye ait taşınmaz mallar için, idarece bedel takdir edilir veya ettiriliyor. Taşınmazın bedeli tespit komisyonunca karara bağlanıyor. Peki, satın alınan hazine taşınmazlarının bedeli peşin mi ödenir?

Hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası!

Kadastrosu yapılacak veya daha önce tapulama veya kadastrosu tamamlanmış bulunan yerlerde hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası açılabilir mi? İşte Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap esasları..

Mi'Marin Alaçatı Evleri!

Mi'Marin Alaçatı Evleri kapsamında yer alan villaların fiyatları 800 bin TL'den başlangıç gösteriyor

Gaziantep Antepia satış ofisi!

Sinpaş GYO imzası taşıyan Gaziantep Antepia satış ofisi bilgilerine ulaşmak için haberimizi okuyabilirsiniz...

Paralel-Sinpaş Yapı Antepia resimleri!

Satışların devam ettiği Paralel-Sinpaş Yapı Antepia resimleri projeyi merak edenler için yayınlanıyor...

Antepia Gaziantep Evleri!

Antepia Gaziantep Evleri kapsamında projesinin detayları haberimizin içinde yer alıyor

Gaziantep Antepia ne zaman teslim?

Gaziantep Antepia ne zaman teslim sorusunun yanıtı haberimizin içinde ayrıntılı bir şekilde yer alıyor

Antepia daire fiyatları!

Antepia daire fiyatları kapsamında bilgilerin yanı sıra haberimizde ödeme planı ile teslim tarihi de yer alıyor

Antepia ödeme planı!

Antepia ödeme planı kapsamında detaylar haberimizin içinde yer alıyor

antepia hazineye mi devredildi! Haberi

antepia hazineye mi devredildi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Taner Nakıboğlu'nun yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Paralel Yapı AŞ'ye üniversite alanı olarak satılan ve konut inşa edilen alanın 200 dönümü belediye meclisinin kararıyla yeniden Hazineye devredildi.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, kentin yeni gelişen bölgelerinden Şahinbey ilçesindeki Kızılhisar Mahallesi'nde binlerce dönüm arazi, 11 yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesince üniversite alanı olarak belirlendi.


Söz konusu arazinin büyük bölümü FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Zirve Üniversitesi yönetimi Özel Proje Alanı (ÖPA) ilan edildi. Bu kapsamda 500 bin dönüme yakın alan, 8 Ocak 2008'de yönetim kurulu başkanlığını Taner Nakıboğlu'nun yürüttüğü Paralel Yapı AŞ'ye satıldı.


"Antepia" adıyla hayata geçirilen projede, toplam 3 bin 470 konut inşa edilerek satışa sunuldu. Projede yer alan evler de büyüklüğüne göre yüksek fiyattan...