14 / 05 / 2024

anti-damping vergisine itiraz edilecek

anti-damping vergisine itiraz edilecek

Amerika Birleşik Devletleri, serbest piyasa ekonomisine uyulmadığı gerekçesiyle Türkiye’den yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirdi. Türk çelik üreticileri anti-damping vergi kararına itiraz edecek.

Emlak vergisine itiraz davası için yarın son gün!

Emlak vergisinde dava açmak için yarın son gün. Davalar, ilgili belediye başkanlığı taraf gösterilerek takdir komisyonu kararının iptali talebiyle vergi mahkemesinde açılabilir.

Türk çeliğine set çeken AB’de fiyatlar artıyor!

Avrupa rulo çelik piyasası 2021’e daha yüksek fiyatlarla girdi. Türk çeliğine anti damping vergisi uygulama kararı veren AB’de yerli üretici talebi karşılamakta yetersiz kalınca fiyatlar yükselmeye başladı.

Demir çelik kuruluşları AB'nin anti damping vergisine itiraz etti!

Türkiye'de faaliyet gösteren demir çelik kuruluşları, AB'nin çelik ürünlere uyguladığı yüzde 7,6 zamma ilişkin itirazda bulundu. 

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere yüzde 7,6'ya varan oranda anti-damping vergisi uygulanması yönünde karar aldı. 

Değerli konut vergisi itiraz 2021!

Değerli Konut Vergisi konusu yaklaşık 220 bin haneyi ilgilendiriyor. Emlak vergisi değeri 5 milyon liranın üzerinde birden fazla konutu olanlar vergiye tabi olacak. Peki değerli konut vergisine nasıl itiraz edilecek? İşte değerli konut vergisi itiraz 2021...

Değerli konut vergisinde itiraz dilekçe örneği!

Değerli konut vergisi 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Değeri 5 milyon lirayı aşan konutlar değerli konut vergisine tabi olacak. İşte değerli konut vergisinde itiraz dilekçe örneği...

Değerli Konut Vergisi itiraz!

Değerli Konut Vergisi'nde itiraz için 15 günlük süre ne zaman başlayacak? Değerli konut vergisine nasıl itiraz edilebilir? İşte tüm yanıtlar...

Emlak vergisine itiraz süresi bugün bitiyor!

Takdir Komisyonları tarafından emlak vergisi değerlerine itiraz için son gün bugün. Değerleri yüksek bulan kimselerin mesai bitimine kadar vergi mahkemelerine dava açmaları gerekiyor..

Emlak vergisi itiraz süresi yarın bitiyor!

EMLAK vergisine itiraz süresi yarın sona eriyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak vergisine itiraz için son 2 gün!

Dört yıl aradan sonra güncellenen ve bazı bölgelerde yüzde 700'lere ulaşan emlak vergisine, itirazlar çoğaldı. Dava açmak için son 2 gün....

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilecek? Emlak vergisi itirazı için neler gerekli?'' sorularını yanıtladı. İşte o haber...

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent bugünki köşesinde ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilir'' sorusunu yanıtladı.

Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

Taşınmazın bulunduğu bölgedeki yaşanan sosyal ekonomik gelişmeler, taşınmazın değerini arttırabiliyor. Bu durumda emlak vergisi mevcut bedelden daha yüksek miktarda hesaplanıyor. Peki, yüksek emlak vergisine ne yapılır? Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

anti-damping vergisine itiraz edilecek Haberi

anti-damping vergisine itiraz edilecek

Türk çelik boru üreticilerine ABD’den kötü haber geldi. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Türkiye dahil altı ülkeden yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirilmesine karar verdi. Komisyon’un kararına göre Türkiye, Hindistan, Güney Kore, Tayvan, Ukrayna ve Vietnam’dan ithal edilen çelik ürünlerine gümrük vergisi uygulanacak.


Komisyonun kararı üzerine ABD Ticaret Bakanlığı yuvarlak çelik boru ürünlerinde gümrük vergisini yüzde 118’e kadar yükseltme yetkisini kullanabilecek. Amerikalı çelik şirketleri petrol ve doğalgaz sektöründe kullanılan çelik borularda ithalatın çok yükselmesi üzerine 2013 yılında şikayette bulunmuşlardı. ABD Ticaret Bakanlığı, geçen Nisan ayında da Türkiye’den ithal edilen bazı çelik türlerine anti-damping vergisi koymuştu. ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret Dairesi, yerli çelik üreticilerinin şikayeti üzerine başlattığı anti-damping soruşturmasının, Türkiye ve Meksika ile ilgili bölümünü sonuçlandırmış ve Türkiye ve Meksika’dan...