08 / 05 / 2024

Antik Karia Yürüyüş Yolu

Antik Karia Yürüyüş Yolu

Muğla ve Aydın'ı kapsayan 800 kilometrelik Antik Karia Yürüyüş Yolu, Değirmendere Kanyonu'na düzenlenen ilk yürüyüş ile açıldı

2 bin yıllık antik lüks konut bulundu! 'Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi!

İtalya’nın başkenti Roma’da, ‘’olağanüstü’’ mozaiklerin yer aldığı 2 bin yıldan eski olan lüks bir konut bulundu. Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi.

1800 yıllık gizemli yapı Ege'de ortaya çıktı! Mastaura Antik Kenti'ne ait olduğu anlaşıldı

Aydın'daki Mastaura Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında tespit edilen yaklaşık 1800 yıllık kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

Palmira Antik Kenti'ndeki yıkım görüntülendi!

Rusya Savunma Bakanlığı, Palmira Antik Kenti'ndeki yıkımı görüntüledi. IŞİD tarafından ele geçirilen yerde Tetrapylon anıtını ile Roma tiyatrosunun ön cephesi tamamen yıkıldı.

Suriye'deki Palmira Antik Kenti yıkıldı!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Suriye'deki Palmira Antik Kenti'nin bir kısmı IŞİD tarafından yıkıldı.

Argos in Cappadocia: Dünya'nın En lüks tarihi oteli!

Mimar Turgut Cansever'in öncülüğünde, Uçhisar da antik bir manastır yerleşkesinin ve terk edilmiş bir köyün titiz restorasyonuyla hayata geçen Argos in Cappadocia, gerçek geleneksel deneyim ve lüksü ustalıkla bir araya getiriyor.

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık antik kent bulundu!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Meyrleia antik kentine ait künk, kanal, seramik fırın, apsisli yapı ve cadde kalıntıları bulundu.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Laodikya Antik Kenti'ne ziyaretçi sayısında yüzde 22 artış görüldü!

Anadolu'daki en büyük antik kentlerden Laodikya'nın, Ocak-Haziran döneminde geçen yıla kıyasla yüzde 22 artışla 35 bin 604 ziyaretçiyi ağırladığı bildirildi.

Antalya Kemer'de Rixos Oteli için mahkemeden yürütmeyi durdurma!

Antik Phaselis kentinin yanıbaşında kurulmak istenen ve içinde 1. derece sit alanı da bulunan 180 dönümlük Rixos Oteli için, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Musul'daki 3 bin yıllık antik kent yıkılıyor!

DAEŞ üyelerinin öğleden sonra Musul'un 20 kilometre güneydoğusunda bulunan Asur döneminden kalma 3 bin yıllık antik yerleşkeyi dozerle yıkmaya başladığını söyledi..

İzmir Lübbey Köyü turizme kazandırılmayı bekliyor!

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, tarihi antik çağlara kadar uzanan ve kamuoyunda 'satılık köy/ olarak anılan Lübbey Köyü, kaderine terk edildi. Lübbey Köyü turizme kazandırılmayı bekliyor.

Gaziantep'te antik kent ve höyüklerde arkeolojik çalışmalar başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kentin tarihinin ortaya çıkarılması ve turizminin gelişmesi amacı ile kent genelindeki antik kent ve höyüklerde yürütülen arkeolojik çalışmalara destek veriyor.

Smyrna Antik Kenti kazı çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!

İzmir Agorası'nın gün yüzüne çıkarılması için Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Smyrna Antik Kenti Kazı ekibi tarafından yürütülen kazılarda yüzde 50 seviyelerine gelindi..

Antik Karia Yürüyüş Yolu Haberi

Antik Karia Yürüyüş Yolu

Muğla ve Aydın'ı kapsayan 800 kilometrelik Antik Karia Yürüyüş Yolu, Değirmendere Kanyonu'na düzenlenen ilk yürüyüş ile açıldı. 

     Kalkınma Bakanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde düzenlemesi yapılan yürüyüş yolu için Saburhane Mahallesi'nde tören düzenlendi. 

     Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, burada yaptığı konuşmada, Muğla'da turizmin genelde kıyılarda gerçekleştiğini, mevcut potansiyeli daha iyi değerlendirmek için turizmin iç bölgelere yayılması gerektiğini söyledi. 

     Turizmi iç bölgelere yaymak için değişik projeler yapılması gerektiğine değinen Kurt, bu konuda insanların ilgi göstereceği farklı spor branşları üreterek, altyapının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

     Kurt, altyapı güçlendirilmediğinde turizmin iç bölgelerde kendi kendine gelişemeyeceğine dile getirerek, ''Aynı şekilde tarımda ve köy yaşantımızda da yeni projeler ve yeni ürün alanları...