16 / 05 / 2024

antik roma stadı hatay

antik roma stadı hatay

Antik Roma'nın en geniş olimpiyat stadının Hatay'da olduğu ortaya çıktı.  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlar Kurulu'na sunacağı öneri ile stat alanında kazı yapılması için Mustafa Kemal Üniversitesi'ne yetki verileceğini bildirdi

Roma Olimpiyat Stadı 12 Haziran'da açılacak!

2020 yılının önemli futbol etkinlikleri arasında bulunan 2020 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2020) 4 karşılaşmaya ev sahipliğinde bulunacak İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Olimpiyat Stadı'nda açılış maçı için hazırlıklar hızla devam ediyor.

Roma dönemine ait Antik Tiyatro'ya 'prefabrik tuvalet' yapıldı!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içerisine prefabrik tuvalet yapıldı.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

Çorum Antik Örükaya Barajı turizme kazandırılıyor!

Çorum’un Alaca ilçesinde bulunan Roma dönemine ait Antik Örükaya barajının turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Roma'ya stat müjdesi!

Roma, yetkili mercilerden aldığı iznin ardından yeni stadı için hazırlıklara başladı. Yapılan açıklamada, stat projesi konusunda uzun zamandır anlaşmazlık yaşanan Roma Belediyesi yetkilileriyle toplantı yapıldığı belirtildi.

Palmira Antik Kenti'ndeki yıkım görüntülendi!

Rusya Savunma Bakanlığı, Palmira Antik Kenti'ndeki yıkımı görüntüledi. IŞİD tarafından ele geçirilen yerde Tetrapylon anıtını ile Roma tiyatrosunun ön cephesi tamamen yıkıldı.

Ankara'daki Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

Ankara'da bulunan Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna ilişkin Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Ankara Ulus'taki çalışmalara 2 danıştay onayı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamında bulunan, Bentderesi'ndeki Antik Roma Tiyatrosu'nu yeniden ortaya çıkarma çalışmaları, Danıştay’ca onaylandı.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

Düzce'de Roma dönemine ait villa bulundu!

Batı Karadeniz'in Efes'i olarak bilinen Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında, Roma dönemine denk gelen, villanın mozaik zemini ile bazı kalıntıları ortaya çıkarıldı.

İzmir'deki tarihi Kleopatra Hamamı gün yüzüne çıkıyor!

Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı.

antik roma stadı hatay Haberi

antik roma stadı hatay

Ben-Hur filmindeki meşhur sahnelerde de anlatılan ve M.Ö. 1'inci yüzyıla ait olduğu saptanan toprak altındaki stadın gün ışığına çıkartılması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan talimat geldi.

100 DÖNÜMLÜK ALANDA TARİH YATIYOR
Geçtiğimiz günlerde Hatay'da bazı incelemeler yapan Bakan Günay, Küçükdalyan Beldesi, Atatürk Mahallesi'ndeki gecekonduların arasında duran boş araziyi görünce gözlerine inanamadı. Burada Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Arkeologlarından bilgi alan Günay'a, 100 dönüme yakın alanda, toprak altında, Roma'nın en geniş katılımlı yarışmalarının yapıldığı olimpiyat stadının bulunduğu aktarıldı. Jeo-radarlar yoluyla toprak dokusunun altındaki eserlerin yerlerini tespit ettiğini ifade eden uzmanlar, M.Ö. 1'inci yüzyıla ait olan U şeklindeki stadyumun at yarışlarından çeşitli sirk gösterilerine kadar pek çok önemli yarışmanın ana mekanı olduğunu kaydetti.

"HEMEN KAZILARA BAŞLANMALI"
Stadyumun biraz ilerisindeki antik agora...