02 / 05 / 2024

Antik Smyrna Kenti kazı çalışmaları

Antik Smyrna Kenti kazı çalışmaları

Agora ve Kadifekale’yi de kapsayan kazılara 10 yıldır destek verdiklerini belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "Efes’le, Atina’nın Akrapol’ü ile yarışacak bir antik mirasa sahibiz" dedi

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

Bodrum'daki kaçak inşaat mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndaki inşaat mühürlendi. Yıkım kararı da alınan binada henüz yıkım yapılmadığı ve inşaatın devam ettiği ileri sürüldü...

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündeminde!

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antik Satala Kenti yeniden imar edilecek!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki dağın eteğine Doğu Roma İmparatorluğu döneminde sınırı muhafaza etmek amacı ile kurulduğu tahmin edilen Satala kenti turizme kazandırılacak. 

İzmir Smyrna Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor!

Total Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda, Türkiye’nin kültürel miraslarına sahip çıkması yönünde projelerine devam ediyor. İzmir’deki Smyrna Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılmasına destek veriyor.

Çanakkale'de 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyü yakınlarındaki Helenistik dönemin antik liman kenti Parion'da, Roma İmparatorluğunun kullandığı 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkarılıyor

Soli Pompeipolis Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Soli-Pompeipolis Antik Kenti'ndeki devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Çakacak, "Restorasyonun tamamlanmasıyla Soli-Pompeipolis Antik Kenti turizm açısından önemli bir merkez olacak" dedi.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı!

Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay geldi. Biletleri beş liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

İzmit antik liman kenti 1. dereceden sit alanı olacak mı?

Başiskele Wellborn Hotel’in hemen yanında bulunan antik liman kentinin üzerinde her geçen gün yapılaşma artıyor. Müze Müdürlüğü yetkililerinin “1. derece SİT alanı olmalı” dediği bölgede Anıtlar Kurulu hiçbir önlem almıyor.

Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı!

Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan ve birçok uygarlığın izini taşıyan Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı. Çalışmaların PAÜ ile Müze Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürüldüğü belirtildi.

Sillyon Antik Kenti restore edilecek mi?

ANTALYA'nın Serik ilçesine 15 kilometre uzaklıkta Aspendos ve Perge arasında yüksekçe bir tepe üzerine kurulmuş olan Sillyon Antik Kenti'nin kaderine terk edilmiş durumda olduğu belirtildi.

Sillyon Antik Kenti restorasyon bekliyor!

ANTALYA'nın Serik ilçesine 15 kilometre uzaklıkta Aspendos ve Perge arasında yüksekçe bir tepe üzerine kurulmuş olan Sillyon Antik Kenti'nin kaderine terk edilmiş durumda olduğu belirtildi.

Antik Smyrna Kenti kazı çalışmaları Haberi

Antik Smyrna Kenti kazı çalışmaları


İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Agora'nın ve Kadifekale'nin de içinde bulunduğu Antik Smyrna Kenti kazılarına 2003 yılından bu yana destek verdiklerini belirterek, "10 yıldır kesintisiz verdiğimiz destek 3 milyon TL'yi aştı. 2 bin 500 yıllık tarihi olan Agora'nın tam olarak istediğimiz görüntüye ulaşması için önümüzde daha çok 10 yıllar var ve biz bundan sonra da kazı başkanlığına istedikleri her türlü desteği vermeye hazırız. Kazı Başkanı Akın Ersoy'a her zaman aynı şeyi söylüyoruz, siz yeter ki kazın ve çalışın, kaynağı sorun etmeyin" diye konuştu.


'Sorumluluğumuz var'

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başkan yardımcıları Akın Kazançoğlu ve Jak Eskinazi, Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Subaşı, Mustafa Tüzün, Bekir Şahiner, Mert Pala ve Ali Yılmaz ile İTO Ören Yeri Komisyonu...