05 / 05 / 2024

AOÇ Ankapark

AOÇ Ankapark

Danıştay 14. Dairesi, ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Danıştay'dan Ankapark'a iptal kararı!

Danıştay 14. Dairesi, AOÇ arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ankapark battı mı?

Ankara’da AOÇ arazisi üzerine inşa edilen Ankapark açıldıktan 6 ay sonra battı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyenin 30 yıllık yardım parası gitti” dedi.

Ankapark'ın giriş kapısına 19 milyon TL mi harcandı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyar lira harcanarak AOÇ arazisine yaptırılan Ankapark'ın giriş kapısına, 19 milyon liraya harcandığı iddia edildi...

Ankapark, AOÇ'ye iade edilmeli!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ankapark alanı oyuncaklardan arındırılarak AOÇ'ye iade edilmeli" dedi...

Ankapark'ın ihalesi ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralama ihalesine açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark için ihaleyi kazanan şirket tarafından ayda 2.2 milyon TL kira ödemesi yapılacak. 

Ankapark için ayda 2.2 milyon TL kira ödenecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralama ihalesine açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark için ihaleyi kazanan şirket tarafından ayda 2.2 milyon TL kira ödenecek..

Ankapark projesine ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara AOÇ'de yapımı devam eden Ankapark projesine ilişkin 9 soru sordu..

Ankapark ve Külliye’ye 5 mahkemeden onay!

Ankapark ve Külliye’ye, 5 mahkemeden onay çıktı. TMMOB ve bağlı odalar, AOÇ’deki plan iptalleri için açtıkları davaları bir bir kaybetti. 2010 imar planları geçerli oldu.

Ankapark turizmi canlandıracak!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman, AOÇ'de yapımı devam eden Ankapark'ın, otelciler ve turizmcilerin de umudu olduğunu söyledi. Akman, "Proje tamamlandığında Ankara'nın, yerli turistin akınına uğramasını umuyoruz" dedi.

Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak. Ankapark projesi için bu yıl yapılan 3 ihalede sözleşmeler imzalandı.

Mimarlar, Ankapark için bir dava daha açtı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ) içinde yer alan Ankapark için bir dava daha açtı.Candan, Bakanlığı’ın, daha önce yürütmenin durdurulması kararı verilen alanla ilgili yeniden plan değişikliği yaptığını belirtti.

Mimarlardan Ankapark'a 64’üncü dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içindeki Ankapark için bir dava daha açtı. Şube Başkanı Candan, "AOÇ alanları için 64’üncü davamızı açtık” dedi.

Ankapark ne zaman açılacak?

ANKARA Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazi üzerinde inşaa edilen ve planı mahkeme tarafından iptal edilen Ankapark'ın açılışı muammaya dönüştü. Başkan Melih Gökçek, sosyal medya hesabından Ankapark'ın 'gelecek yıl bu zamanlar' açılacağını yazdı.

AOÇ Ankapark Haberi

AOÇ Ankapark

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin 30 Temmuz 2012 ve 24 Haziran 2013 günlü iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Dairenin kararlarında, TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının, Bakanlar Kurulu kararının, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına dava açtıkları bildirildi.


Kararlarda, mevcut hayvanat bahçesinin yaklaşık 29 hektar, "yenileme alanı" ilan edilen alanın ise 217 hektar olduğu belirtildi.


Bu alanın "metropoliten bir açık alan ve metropol içi tarımsal alan" niteliği taşıdığı ifade edilen...