04 / 05 / 2024

Ankapark için ayda 2.2 milyon TL kira ödenecek!

Ankapark için ayda 2.2 milyon TL kira ödenecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralama ihalesine açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark için ihaleyi kazanan şirket tarafından ayda 2.2 milyon TL kira ödenecek..



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark, 765 milyon 600 bin lira muhammen bedelle ihaleye açıldı. İhale 14 Haziran sabah saat 10:00'da yapılacak.

İhale sonunda kazanan firma, 1 milyon 200 bin metrekarelik devasa Ankapark alanının tamamının işletme hakkını elde edecek.

İhalenin bu bedelle sonuçlanması halinde Ankapark’ı 29 yıllığına kiralayan  şirket belediyeye, günde 73 bin lira, ayda 2.2 milyon lira kira ödeyecek. Ankapark’ı alacak şirket tesisin içerisine restoranlar ve alış veriş merkezleri yapıp başkalarına kiraya da verebilecek.

Sözcü'de yer alan habere göre, AOÇ arazisinin 29 yıllığına bedelsiz olarak belediyeye tahsis edilmesini öngören torba yasa maddesinin Meclis'teki görüşmeleri sırasında CHP büyük tepki göstermişti. 

CHP'li Zekeriya Temizel ve Musa Çam, Atatürk'ün mirası olan arazinin amacı dışında hiç kimseye satılamayacağı ve kiralanamayacağını belirtirlerken, yasalara aykırı olarak kiralamada ısrar edilmesi halinde işlemi yapan tüm kamu görevlilerinin suç işlemiş olacağını söylemişlerdi.

 


Geri Dön