18 / 05 / 2024

AOÇ Ankapark kiraya veriliyor

AOÇ Ankapark kiraya veriliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralama ihalesine açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark için ihaleyi kazanan şirket tarafından ayda 2.2 milyon TL kira ödenecek..

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

AOÇ, Yenimahalle'deki depo olarak kullanılan taşınmazını yeniden kiraya veriyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içindeki 3596 metrekarelik taşınmazı için kiralama ihalesi düzenliyor.

Levent Gök'ten AOÇ arazisinin 74 dönümünün kiraya verilmesine tepki!

Atatürk’ün mirası olan Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) 74 dönümünün daha kiralanmak üzere ihaleye çıkarılması tepkilere neden oldu. 

AOÇ arazisinin 70 dönümü kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği’nin 1. derece doğal ve tarihi sit alanı statüsündeki 70 dönümlük otopark, rekreasyon ve tarım üretim alanı olarak kiraya verilecek. Toplam tahmini bedel 90 milyon TL olarak açıklandı. 

AOÇ, depo olarak kullanılan taşınmazını yeniden kiraya veriyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içindeki 1412 metrekarelik taşınmazı için kiralama ihalesi düzenliyor.

AOÇ arazisindeki 4 depo kiraya veriliyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içerisinde bulunan Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Atatürk Orman Çiftliği Mahallesi 2108 Ada 19 Parselde bulunan 4 depo kiraya verilecek.

AOÇ arazisi üzerindeki Hippoterapi Merkezi kiraya verilecek!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından AOÇ arazisi üzerinde inşa edilen Hippoterapi Merkezi’nin kiraya verileceğini duyurdu. 34 bin metrekarelik alana sahip tesis için 6 Mayıs’ta kiralama ihalesi  düzenlenecek.

AOÇ arazileri neden kiralandı?

Çankaya Belediyesi AOÇ’den iki arazi kiraladı. AK Partili meclis üyesi bu durumdaki amacın kiraya verilen binanın ön tarafını açık tutmak olduğunu iddia etti ve İki arazinin ağaçlandırılmasını talep etti.

AOÇ arazisinde yapılan bina mahkemelik oldu!

Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) özel firmaya kiraya verilen arazi, sözleşmeye aykırı olarak kullanıldı. AOÇ, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski yönetimi aleyhine dava açtı...

Ankapark battı mı?

Ankara’da AOÇ arazisi üzerine inşa edilen Ankapark açıldıktan 6 ay sonra battı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyenin 30 yıllık yardım parası gitti” dedi.

AOÇ'deki 1 milyon metrekarelik alan kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki yaklaşık 1 milyon metrekareye yakın alan kiraya verilecek.

Ankapark'ın giriş kapısına 19 milyon TL mi harcandı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyar lira harcanarak AOÇ arazisine yaptırılan Ankapark'ın giriş kapısına, 19 milyon liraya harcandığı iddia edildi...

Mimarlar Odası: AOÇ arazisi 1 liraya gidiyor!

Mimarlar Odası Ankara Şube Tezcan Karakuş Candan, bugünkü Resmî Gazete kararına göre Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan, Ankapark sınırında toplam 8 bin 500 metrekare alanda tarımsal depolama alanının 1-4 TL arası bedelle kiraya verildiğini açıkladı.

AOÇ Ankapark kiraya veriliyor Haberi

AOÇ Ankapark kiraya veriliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark, 765 milyon 600 bin lira muhammen bedelle ihaleye açıldı. İhale 14 Haziran sabah saat 10:00'da yapılacak.

İhale sonunda kazanan firma, 1 milyon 200 bin metrekarelik devasa Ankapark alanının tamamının işletme hakkını elde edecek.

İhalenin bu bedelle sonuçlanması halinde Ankapark’ı 29 yıllığına kiralayan  şirket belediyeye, günde 73 bin lira, ayda 2.2 milyon lira kira ödeyecek. Ankapark’ı alacak şirket tesisin içerisine restoranlar ve alış veriş merkezleri yapıp başkalarına kiraya da verebilecek.

Sözcü'de yer alan habere göre, AOÇ arazisinin 29 yıllığına bedelsiz olarak belediyeye tahsis edilmesini öngören torba yasa maddesinin Meclis'teki görüşmeleri sırasında CHP büyük tepki göstermişti. 

CHP'li Zekeriya Temizel ve Musa Çam, Atatürk'ün mirası olan arazinin amacı dışında hiç kimseye satılamayacağı ve kiralanamayacağını belirtirlerken, yasalara...