13 / 05 / 2024

AOÇ arazileri kime ait 

AOÇ arazileri kime ait 

Atatürk Orman Çiftliği AOÇ Müdürü Yener Yıldırım, TBMM KİT Komisyonunda, yaptığı açıklamada AOÇ'ne ait arazilerde herhangi bir sahipsizliğin söz konusu olmadığını dile getirdi. 

AOÇ arazileri neden kiralandı?

Çankaya Belediyesi AOÇ’den iki arazi kiraladı. AK Partili meclis üyesi bu durumdaki amacın kiraya verilen binanın ön tarafını açık tutmak olduğunu iddia etti ve İki arazinin ağaçlandırılmasını talep etti.

Mimarlar Odası'ndan TOKİ'ye çağrı: AOÇ ihalesini iptal edin!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği taşınmazlarını açık arttırma ile satışa çıkarttı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi duruma tepki göstererek 'İhaleyi iptal edin, AOÇ arazileri müzayedelik değildir' çağrısı yaptı.

Miras kalan tarla kime verilir?

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma Kanunu gereğince, tarım arazileri miras yolu ile bölünemiyor. Miras kalan tarlanın mülkiyetinin devredilmesi gerekiyor. Bu durumda miras kalan tarla kime devredilir?

Atatürk Orman Çiftliği tesisleri ‘ticari sır’!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazileri üzerindeki Ala Tesisleri’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce kullanılmasına ilişkin yapılan kira sözleşmesini soran mimarlara “ticari sır” cevabı verildi. İşte ayrıntılar...

AOç arazileri belediyeye bedelsiz tahsis edilebilecek!

Anayasa Mahkemesinin, Atatürk Orman çiftliği  (AOç) arazilerinin, belirli amaçlarla Ankara Büyükşehir Belediyesine bedelsiz  tahsisine olanak tanıyan kanun hükmünün iptal isteminin reddine ilişkin gerekçeli  kararı Resmi Gazete 'de yayımlandı

Ağaoğlu My Town Ispartakule'de zamsız son 5 gün! 117 bin TL'ye!

Bahçeşehir Ispartakule'de yükselen Ağaoğlu My Town Ispartakule'de konut fiyatlarına 14 Mart'ta yüzde 5 zam yapılacak

Ağaoğlu MyClub World hizmete açıldı

Ağaoğlu Turizm Grubu, Avrupa'nın en büyük ve kapsamlı şehir kulüplerinden biri olan MyClub'World'ü Batı Ataşehir'de hayata geçirdi

Ali Ağaoğlu 'yüzde1 peşinat' ile krizi aştı

Ali Ağaoğlu yüzde 1 peşinat formülü ile konutta krizi dağıttı  

Ağaoğlu My City Hotel 33 kategoride 29 madalya aldı

Ağaoğlu My City Culinary Team, Londra'da düzenlenen yarışmada 33 kategoride 29 madalya aldı

Ağaoğlu My World'de yüzde 10 peşinatla! 284 bin TL'ye!

Ağaoğlu My World'de kalan son konutların satışı yapılıyor

Ali Ağaoğlu, yeni yaşını sevgilisi Petek Ertüre'yle kutladı

Çapkın işadamı Ali Ağaoğlu, yeni yaşını sevgilisi Petek Ertüre'yle kutladı. Ağaoğl

Ağaoğlu My City Hotel'den ilk 2 günde 6 madalya

Ağaoğlu My City Culinary Team, 28 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında Londra'da düzenlenen yarışmanın ilk iki günü 6 madalyanın sahibi oldu

Ali Ağaoğlu'na Gazeteci Rahim Ak dava açtı!

Habertürk Ekonomi Muhabiri Rahim Ak'ın şikayetiyle hakkında dava açılan İşdamı Ali Ağaoğlu, savcılıkta ifade verdi

AOÇ arazileri kime ait  Haberi

AOÇ arazileri kime ait 

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) 2017 ve 2018 bilançoları, TBMM KİT Komisyonunda tartışıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; komisyon toplantısında konuşma yapan AOÇ Müdürü Yener Yıldırım konuşmasında, “Şu konuda da herkesin içinin rahat olmasını istiyorum. Kesinlikle herhangi bir sahipsizlik durumu söz konusu değil. Ciddi mücadeleler veriyoruz, bunu bilen vekillerimiz var ama sanırım bilgi eksikliği de var." dedi.

Yıldırım, toplantıdaki sunumunda, AOÇ'nin Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı bir kamu kuruluşu olduğunu anımsattı.

AOÇ arazisinin Hazineye bağışlandığında, 55 bin 538 dekar olduğunu vurgulayan Yıldırım, 22 bin 282 dekar arazi varlığı, 1939-1983 yılları arasında çıkarılan yasalarla ve Devlet Ziraat İşletmeleri Kurumu Yönetim Kurulu kararlarıyla, Milli Savunma Bakanlığı, Hazine ile çeşitli kurum ve kuruluşlara satılmış veya devredilmiştir" şeklinde konuştu.

1983'ten bu yana arazi satışı veya devriyle...