29 / 04 / 2024

aoç cumhurbaşkanlığı sarayı ne olacak

aoç cumhurbaşkanlığı sarayı ne olacak

Atatürk Orman Çiftliği'ne Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesiyle ilgili Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği davasında mahkeme önemli bir karar verdi. Davaya bakan Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, tüm müdahillik taleplerini kabul etti.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tatar'a yeni cumhurbaşkanlığı makamı önerisi!

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  KKTC Cumhurbaşkanlığı makam inşaatı için açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli "2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nın onaylanmasına karar verildi...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim’de açılıyor!

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın binasının inşaatı tamamlandı. “Bitmeyen Senfoni” olarak adlandırılan projede ilk konser 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “29 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını açıyoruz” dedi. Peki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binasına yeni logo!

Uzun zamandır inşaat çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) yeni bina 29 Ekim'de açılacak. Yeni bina için yeni logo tasarlandı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası 29 Ekim'de açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın dünya standartlarındaki yeni senfoni binası 29 Ekim'de açılacak...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim'de açılıyor!

Ankara'da temeli 1997'de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası, tamamlanmak üzere. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda CSO binasının açılışını yapacaklarını dile getirdi.

aoç cumhurbaşkanlığı sarayı ne olacak Haberi

aoç cumhurbaşkanlığı sarayı ne olacak

 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı beş meslek odası ile Ankara Barosu’nun Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Ankapark gibi projelerin Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetinin ve şartlı bağışının ihlal edilerek yapıldığı gerekçesiyle açtığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, tüm müdahillik taleplerini kabul etti. Duruşma sonrası açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Tüm Türkiye AOÇ'de Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal davasına artık müdahil olabilir, herkes vasiyetin mirasçısıdır.” dedi.


DANIŞTAY'DAN RET

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) eski bira fabrikası alanına milletvekilleri için düğün salonu, eğlence merkezi, kongre merkezi planlarına Danıştay Dava Daireleri Kurulu’ndan da ret kararı geldi.  Danıştay 6. Dairesi, AOÇ’de milletvekillerine düğün salonu,...