04 / 07 / 2024

aoç ne arazisi

aoç ne arazisi

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şube Başkanı Emre Sevim. Gıda. Tarımcılık ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Tarım alanlarını imara açmayalım" söylemiyle yayımladığı kamu spotunu düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündeminde! 1,5 ay önce üretim durmuştu! Araziye ne olacak? 

Edremit'teki 14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündemine taşındı. Vakıf Zeytinleri Genel Müdürlüğüne ait işletmede üretim 1,5 ay önce durdurulurken, buradaki arazinin ne olacağı merak ediliyor. 

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak?

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Dev projeyle ilgili izinler tamamlandığında projenin başlaması bekleniyor.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

Yener Yıldırım: AOÇ arazilerinde sahipsizlik söz konusu değil!

Atatürk Orman Çiftliği AOÇ Müdürü Yener Yıldırım, TBMM KİT Komisyonunda, yaptığı açıklamada AOÇ'ne ait arazilerde herhangi bir sahipsizliğin söz konusu olmadığını dile getirdi. 

AOÇ arazisi üzerindeki Hippoterapi Merkezi kiraya verilecek!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından AOÇ arazisi üzerinde inşa edilen Hippoterapi Merkezi’nin kiraya verileceğini duyurdu. 34 bin metrekarelik alana sahip tesis için 6 Mayıs’ta kiralama ihalesi  düzenlenecek.

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılıyor!

Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) belirlenen arazisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile AOÇ tüzel kişiliğine bir külfet ve yükümlülük getirmemek kaydıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesine, 29 yıllığına ve bedelsiz olarak tahsis edilecek

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

Ağaoğlu Çekmeköy Park Evleri fiyatları ne kadar?

Ali Ağaoğlu, 3 milyar dolar yatırım bedeline sahip Çekmeköy Park projesinden Ampute Milli Futbol Takımı oyuncularına ev verdi. Peki Ağaoğlu Çekmeköy Park Evleri fiyatları ne kadar?

Ağaoğlu Çekmeköy Park ev fiyatları ne kadar?

Ağaoğlu İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Ağaoğlu Çekmeköy Park projesi 739 adet daireden meydana geliyor. Peki Ağaoğlu Çekmeköy Park ev fiyatları ne kadar?

Ali Ağaoğlu: 10 tane daha çocuk yapayım ne olacak?

Ağaoğlu Şirketler Başkanı Ali Ağaoğlu magazincilerin sorularını yanıtladı. Ağaoğlu "Yeniden baba olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "10 tane daha yapayım ne olacak?" şeklinde yanıt verdi.

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Ali Ağaoğlu’nun otel projesi İBB'den geçmedi!

Ali Ağaoğlu’na ait İstanbul’un en gözde arazilerinden olan Yeniköy’deki Carlton Arazisi’ne otel projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden (İBB) geçmedi.

AOÇ arazisine AŞTİ yerine başka bir proje mi yapılacak?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi,AOÇ arazisi içerisinde bulunan ve Büyükşehir tarafından işletmesi yapılan Ankara Şehirlerarası Terminali’nin (AŞTİ) yerine 4,5 emsalle büyük bir konsept proje hazırlığı olduğu iddiasını öne sürdü.

aoç ne arazisi Haberi

aoç ne arazisi

Sevim, kamu spotunun tam aksine birçok alanda yapılaşma için tarım topraklarının değerini yok ettiklerini belirtirken. "AOÇ tarım arazisi değil mi?" diye sordu. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) bugüne kadar barındırdığı tarım alanları ve açık yeşil alanları ile Ankara'nın sağlıklı bir kent olabilmesi adına en önemli alanlardan birisi olduğunu anımsatan Sevim, "Sanki yapılaşma izinleri devlet otoritesi tarafından verilmiyormuşçasına 'Tarım alanlarını imara açmayalım' şeklinde bir acizlik ve aymazlıkla kamu spotları yayımlayan, tarım alanlarının yok olmasına izin vermeyeceğini deklere eden ve bizleri iş birliğine davet eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu söylemin tam aksine birçok alanda yapılaşma için tarım topraklarının değerini yok ettmektedir" dedi. 

Sevim, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın kurum görüşü olarak Ankapark Projesi'nin yapılmasına ilişkin AOÇ'de yapılan imar planı kapsamında söz konusu...