06 / 05 / 2024

apartman aidatı kapsamındaki giderler

apartman aidatı kapsamındaki giderler

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliki payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından sorumlu oluyor. Peki apartman aidatı ne için ödenir? Apartman aidatı neleri kapsar?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2023 Genel Seçimleri öncesinde verilen müjde yerine getirilecek. Bu sayede öğrenciler yüzde 50 indirimle telefon sahibi olacaklar. Peki öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?

Apartman aidat neleri kapsar? bu ve benzeri sorular pek çok apartman sakini tarafından sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsamına dahil edildi!

İcra ve iflas kanununun 88. maddesi kapsamındaki yedi eminlik faaliyetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi.

Özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışına onay verdi.

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

Koku nedeniyle apartman yakınındaki işletme şikayet edilebilir mi? 

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında apartman yakınındaki dükkanlardan gelen ağır kokular nedeniyle işletmelerin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartman aidatı neye göre belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bulunduğumuz apartmanda yönetim planında hisseme 1/41 arsa payına göre masraflara katılma öngörüldüğü halde eşit aidat istendiği için mahkemeye başvurdum. Yapmam gerekenler hakkında yorumunuzu istirham ediyorum. ' sorusunu cevapladı.

Ödenmeyen aidat borçlarına hangi mahkeme bakıyor?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat Mülkiyet Kanunu ve buna ilişkin olarak kat maliklerinin apartman aidat borçlarını ödememeleri neticesinde önce icra takibi, akabinde de dava açılması açısından sulh hukuk mahkemeleri ile icra hukuk mahkemeleri arasında ne fark var?' sorusunu yanıtladı.

apartman aidatı kapsamındaki giderler Haberi

apartman aidatı kapsamındaki giderler

Apartman aidatı neleri kapsar?

Kat maliki, Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20 uyarınca payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, bağımsız bölümlerin birinde kira akdine, oturma (sükna) hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumlu oluyor.


Ancak, kiracının sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira miktarı ile sınırlı olup, yaptığı ödeme kira borcundan düşülür.

Kat malikinin borcu bu yolla da alınamazsa, mahkemece tesbit edilen borcunu ödemiyen kat malikinin bağımsız bölümü üzerine, varsa yöneticinin yoksa kat maliklerinden birinin yazılı istemiyle bu borç tutarı için, diğer kat malikleri lehine kanuni ipotek hakkı tescil edilir. 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 

893 üncü maddesinin son fıkrası hükmü burada da uygulanır.


Kat maliklerinin, gider borcunu ödemeyen kat maliki veya diğer sorumlulardan  olan alacakları...