02 / 05 / 2024

apartman demirbaş

apartman demirbaş

Apartmandaki ortak alanlar; bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler olarak ifade ediliyor. Peki, apartman demirbaşları nelerdir?

Aidat ve demirbaş ödemesinde mülk sahibinin sorumluluğu!

İsmail KİBİCİ “Site ve Apartman Genel Gider ve Demirbaş Aidatlarından Esasen Mülk Sahiplerinin sorumlu olduğunu “ belirterek “ Mal sahibi ile kiracı arasında düzenlenecek kira sözleşmelerine “ dikkat çekmektedir.

Apartman demirbaşları nelerdir?

Apartmandaki ortak alanlar; bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler olarak ifade ediliyor. Peki, apartman demirbaşları nelerdir?

Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının yapacağı masraflar yalnız kira bedeli ve abonelik masrafları olmuyor. Peki, apartman ve kiralık evdeki masrafları kim karşılar? Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Asansör giderlerini kim öder?

Kanun gereğince kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartmanın asansör giderlerini kim öder?

Apartman demirbaş giderlerini kim öder?

Konutunuzu kiraya verdiğini ve söz konusu ana gayrimenkulün demir başlarında tadilat yapılacağını farz edelim. Bu durumda apartman demirbaş giderlerini kim öder? Kiracı mı öder yoksa ev sahibi mi öder?

Akademia Apartmanı Avcılar'da 188 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Astay Gayrimenkul imzası taşıyan Akademia Apartmanı Avcılar projesinde hemen teslim durumdaki dairelerin fiyatları 188 bin liradan başlangıç gösteriyor

Başlamacı Ailesi'nin apartmanı sanat eseri haline geldi!

Sanatçı Gülsün Karamustafa'nın, hikayesini yaşayarak öğrendiği Başlamacı Ailesi'nin apartmanı, yıllar sonra Türk-Yunan dostluğunun simgesi bir sanat eseri haline geldi

Bursa'da 7 katlı apartman, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı!

Bursa'nın Yıldırım Selimzade Mahallesi'nde 7 katlı bir apartman, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı

Extensa Bomonti Apartman'da 296 bin dolara! 2 farklı ödeme seçeneğiyle!

Extensa Bomonti Apartman'da yer alan konutların fiyatları 296 bin dolardan başlıyor. Projede 2 farklı ödeme seçeneği sunuluyor

Okan Bayülgen oturduğu Doğan Apartman'a yönetici oldu!

Okan Bayülgen, yıllardır oturduğu Galata'daki tarihi Doğan Apartmanı'nda iki daire daha aldı, bloğa yönetici oldu.Apartmanda üç dairesi var

Kutay Apartmanı Caddebostan projesinde 1 milyon 100 bin liraya 3+1!

Kutay Apartmanı projesinde 3+1 evlerin fiyatları 1 milyon 100 bin TL!

Ursa Apartmanı Evleri'nde 525 bin TL'ye 2+1!

Ursa Apartmanı projesinde 110 metrekare büyüklüğe sahip, 2 oda ve 1 salondan oluşan konut tipleri bulunuyor

apartman demirbaş Haberi

apartman demirbaş

Apartman demirbaşları nelerdir?

Apartmandaki ortak alanlar; bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler olarak ifade ediliyor.


Bu yerler taşınmazın demirbaşı olarak kabul ediliyor. Peki, hangi alanlar demirbaş oluyor? Apartman demirbaşları nelerdir? Apartman demirbaşlarının giderleri nasıl ödenir?


Apartman demirbaş giderleri:

Çatı tadilatı

Mantolama

Asansör eklenmesi

Dış cephe boyası

Bağımsız bölüm eklenmesi gibi...


Apartman günlük giderleri:

Kapıcı hizmeti

Bekçi hizmeti

Bahçıvan hizmeti

Temizlik hizmeti

Elektrik-su hizmeti


Dairenin içinde kiracı olsa dahi, apartmanın demirbaşına ilişkin yapılan tüm masraflar, kat malikinden tahsil ediliyor. 


Kiracılar, günlük hizmet kapsamına giren kapıcı, bekçi, bahçıvan, ortak kullanımda olan elektrik ve su gibi giderleri karşılamak ile yükümlü oluyor.


Buna göre apartmanın kendisi ile yapılan değişiklikler; tadilatlar kat maliki tarafından karşılanıyor; Buna karşılık günlük hizmet giderleri ise kiracılar tarafından karşılanıyor.


Apartmanda denetçi zorunlu mu?



Işıl Seren...