11 / 05 / 2024

Apartman giderlerine kim katılır

Apartman giderlerine kim katılır

Posta yazarı Tamer Heper 'Bitişikteki binamız yıkıldığında binamızda yoğun rutubet gördük. En çok ben rahatsız olduğumdan kendi maddi imkanlarım ile bunları yaptırdım. Bir kişi hariç herkes payına düşeni ödedi. Bu ödemeyen kişiye karşı ne yapabilirim?' sorusunu cevapladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler? Kimler apartman yönetici olabilir? Apartman yöneticisini kim seçer? İşte tüm merak edilenler...

Çankaya Açelya Apartmanı'nın sorumlusu kim? 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın istinat duvarında çökme meydana gelmişti. Bina önünde önlem almadan kazı çalışması yapan müteahhit Süleyman A. ile hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K. gözaltına alındıktan sonra mahkeme sonrasında serbest kaldı.  

Apartman giderlerine katılmak zorunlu mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bitişikteki binamız yıkıldığında binamızda yoğun rutubet gördük. En çok ben rahatsız olduğumdan kendi maddi imkanlarım ile bunları yaptırdım. Bir kişi hariç herkes payına düşeni ödedi. Bu ödemeyen kişiye karşı ne yapabilirim?' sorusunu cevapladı.

Apartmana kesilen cezayı kim öder? 

Posta yazarı Tamer Heper, Binamızdaki apartman görevlisinin aylıkları ve sigorta primleri için aidat toplanıyor. Ancak yönetici çalışanın sigorta primlerini ödememiş. Bu durum ortaya çıkınca incelemeye alındık. Şimdi para cezası bekliyoruz. Peki bu cezayı kim ödeyecek?' sorusunu yanıtladı.

Apartman katılım payını vermeyen malik icraya verilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''Apartmanın genel giderlerine katılım payı ödenmemesi durumunda icraya verilir mi?'' sorusunu yanıtladı.

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

İşyerleri apartman aidatı verir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak ödüyor. Peki, işyerleri apartman aidatı verir mi?

Apartman giderlerini kiracı mı öder?

Apartmanda ortak alanların giderleri apartman sakinleri tarafından ödeniyor. Hani giderlerin nasıl ve kim tarafından ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kiracı varsa apartman giderlerini kiracı mı öder?

Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler oluyor. Peki, apartman giderlerine katılım nasıl sağlanır? Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Apartmanda bağımsız bölümlerin kullanıcıları tarafından apartman aidatının ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı varsa aidat ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Apartman giderlerine kim katılır Haberi

Apartman giderlerine kim katılır

Posta yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 'Binamız 12 daire olup yönetici yok. Bitişikte yeni bir bina inşası için yıkım yapıldığında binamızın o cephesinde ve zeminde yoğun rutubet gördük. Müteahhidin yardımı ile yapılan incelemede giderde ve rögarda problem tespit edildi. Ben alt katta oturduğum için en çok ben rahatsız olduğumdan kendi maddi imkanlarım ile bunları yaptırdım ve hem mesajlarla hem de ilan tahtasına asılı bilgilendirme ile para topladım. Bir kişi hariç herkes payına düşeni ödedi. Bu ödemeyen kişiye karşı ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Binamız 12 daire olup yönetici yok. Bitişikte yeni bir bina inşası için yıkım yapıldığında binamızın o cephesinde ve zeminde yoğun rutubet gördük. Müteahhidin yardımı ile yapılan incelemede giderde ve rögarda problem tespit edildi. Ben alt katta...