29 / 04 / 2024

Apartman güvenlik kanunu

Apartman güvenlik kanunu

Apartmanda güvenlik görevlisi çalıştırılmasına ilişkin hususlar, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında yer alıyor. Apartman Özel Güvenlik Kanununda güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirleniyor...

Apartman güvenlik yasası!

5188 Sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde Gözetilecek Esaslar Hakkında Genelge kapsamında apartman güvenlik yasasına ilişkin hükümlere yer veriliyor. Özel güvenlik izni olmadan apartman güvenlik görevlisi çalıştırılamıyor...

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Yağcıoğlu Apartmanı'nın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı!

İzmir'de yaşanan depremde çöken Yağcıoğlu Apartmanı'nın yıkılış anının, çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Apartman gürültü cezası 2016!

2016 yılında uygulanacak apartman gürültü cezaları, 2872 sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ kapsamında açıklandı. Peki, apartman gürültü cezası 2016 ne kadar oldu?

Apartman yönetimi kanunu 2015!

Apartmanda kat maliklerinin sahip olduğu hak ve sorumluluklar ile apartman yönetiminin görev ve yetkileri 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte, apartman yönetimi kanunu...

Apartman gürültü cezası 2015!

Çevre Kanunu kapsamında yer alan idari para cezaları 2015 yılından itibaren zamlı olarak uygulanacak. Peki, konutya gürültü yapmanın cezası ne kadar oldu? İşte apartman gürültü cezası 2015...

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi kanunu!

167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, 29 Kasım 2014 tarihinde 29190 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanun metni..

İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni onaylayan kanun Resmi Gazete'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'nin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunu onayladı. Sözleşmeyi onaylayan kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu yapım ihalesi sonuçlandı!

Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat Emlak Daire Başkanlığı 2014/38217 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi. Adakale Sokak No:30 Yenişehir Ankara adresinde gerçekleşen ihaleye 23 firma teklif verdi.

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi artık Türkiye’de de uygulanacak!

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi artık Türkiye’de de uygulanacak. Sözleşme devlete ve işverene iş kazalarına yönelik ciddi yükümlülükler getiriliyor.

İnşaatlarda sıkı güvenlik sistemi sürüyor!

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, çalışma hayatı ve iş güvenliği konusunda önemli düzenlemeler içeriyor.

ILO'nun inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi kabul edildi!

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi dün akşam Meclis’te kabul edildi. İşte inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi detayları...

İnşaat çalışmalarında yeterli güvenlik önlemi alınıyor mu?

TÜRKİYE'de artarak devam eden iş kazalarından ders alınmıyor. İstanbul Beyoğlu'nda bir zamanlar Emek Sineması'nı da içinde barındıran tarihi Sekil Doryan (Cercile D'Orient) binasında restorasyon yapan işçilerin güvenlik önlemi yeterli değil...

Akdeniz Güvenlik İstanbul yeşil alan projesi için imzalar atıldı!

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. İstanbul yeşil alan projesi için imzalar atıldı.

Apartman güvenlik kanunu Haberi

Apartman güvenlik kanunu

Apartman Özel Güvenlik Kanunu!

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre, site ve apartmanlarda özel güvenlik izni alınmadan güvenlik görevlisi çalıştırılamıyor. Söz konusu izin site veya apartman genel kurulunun ya da yönetim kurulunun kararıyla valiliğe müracaat edilerek alınabiliyor.


ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN 

Kanun Numarası : 5188 

Kabul Tarihi : 10/6/2004 

Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 26/6/2004 Sayı :25504


Birinci Bölüm

Genel Hükümler

Amaç

Madde 1- Bu Kanunun amacı, kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirlemektir. 


Kapsam 

Madde 2- Bu Kanun, özel güvenlik izninin verilmesine, bu hizmeti yerine getirecek kişi ve kuruluşların ruhsatlandırılmasına ve denetlenmesine ilişkin hususları kapsar. 


Özel güvenlik izni 

Madde 3- Kişilerin silahlı personel tarafından korunması, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması veya güvenlik hizmetinin şirketlere gördürülmesi özel güvenlik komisyonunun...