24 / 12 / 2024

apartman kanunu 2015

apartman kanunu 2015

Apartman ve konut siteleri gibi toplu yaşamın var olduğu yerlerde daire sahiplerinin mülkiyet hakları ve sorumlulukları 634 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor. İşte apartman sakinleri kanunu...

Apartman yönetimi kanunu 2015!

Apartmanda kat maliklerinin sahip olduğu hak ve sorumluluklar ile apartman yönetiminin görev ve yetkileri 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte, apartman yönetimi kanunu...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Kira kanunu değişiklikleri 2015!

4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira hukukuna ilişkin hükümlere yer veriliyor. Peki, kanunda hangi değişiklikler yapıldı? İşte kira kanunu değişiklikleri 2015..

Apartman giderleri yönetmeliği 2015!

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yer olarak tanımlanıyor. Peki, ortak yerler için giderler nasıl karşılanır? İşte apartman giderleri yönetmeliği 2015...

Miras vergisi hesaplama 2015!

Miras vergisi tarifesinin matrah dilim tutarları, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak Vergi Usul Kanunu uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanıyor. İşte miras vergisi hesaplama 2015..

Emlak vergisinin son tarihi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler 1319 sayılı kanunu emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergi mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisinin son tarihi 2015 ne zaman?

Apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Apartman ve site yönetimi ile ilgili esaslara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gereğince, kiracıların apartman yönetiminde fazla sorumluluğu bulunmuyor. Peki, apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Saf GYO 2015 vergi beyannamesini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2015 ile 31 Mart 2015 dönemine ait Vergi Dairesine Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesi yayınlandı.

Arazi emlak vergisi oranları 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Peki, büyükşehirdeki bir arazi için ortalama ne kadar vergi ödenir? İşte arazi emlak vergisi oranları 2015...

Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Bina, apartman, işyeri sahipleri çevre ve temizlik vergisini ödemekle yükümlü oluyor. Vergi ödemesi için bildirim formu doldurulması gerekiyor. Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Köy evi emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan bina ve arazilerin kiraya verilmemek şartıyla bina ve arazi vergisinden daimi olarak muaf tutuluyor mu? İşte köy evi emlak vergisi 2015..

Emlak vergisi muafiyeti dilekçe örneği 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince geliri olmayan kimseler, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenleri için belediyeye bir dilekçe vererek ödemelerden muaf olabiliyor. İşte muafiyet için belediyeye verilecek emlak vergisi muafiyeti dilekçe örneği 2015...

Emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015 ne zaman?

Emlak vergisi borç öğrenme 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal sahipleri tarafından senede 2 eşit taksitte ödeniyor. Peki, ödemeniz gereken emlak vergisi borcunuzu bilmiyorsanız sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? İşte emlak vergisi borç öğrenme 2015..

apartman kanunu 2015 Haberi

apartman kanunu 2015

Apartman sakinleri kanunu!

Apartman ve konut siteleri gibi toplu yaşamın var olduğu yerlerde daire sahiplerinin mülkiyet hakları ve sorumlulukları 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor.

Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının, birinci fıkrada yazılı nitelikteki bölümleri üzerinde, yapı tamamlandıktan sonra geçilecek kat mülkiyetine esas olmak üzere, arsa maliki veya arsanın ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre irtifak hakları kurulabiliyor.


Apartmanda, apartman sakinlerinin refahı adına yönetim oluşturulması ve yönetimin aldığı kararlara uyulması gerekiyor.


BEŞİNCİ BÖLÜM

Anagayrimenkulün Yönetimi


A) Genel kurul:

Madde 27 – Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir...