28 / 08 / 2024

apartman kapıcı yönetmeliği

apartman kapıcı yönetmeliği

Apartmanlarda görevlendirilmek üzere işe alınan konut kapıcıları ile apartman yönetiminin bir iş sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Söz konusu konut kapıcıları iş sözleşmesi kapsamında bulunması gereken hükümler haberimizde yer alıyor...

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Kapıcının işverene maliyeti 2020!

Apartman görevlilerinin 2020’de uygulanacak net asgari ücretin hesabı belli oldu. Peki kapıcının işverene maliyeti ne kadar? İşte kapıcının işverene maliyeti 2020...

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

Kapıcı talimatnamesi örneği!

Kapıcılar apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işlerden sorumlu oluyor. İşte kapıcı talimatnamesi örneği..

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği tam metni!

Sigorta eksperliği atama yönetmeliği 25 Ağustos 2015 tarihinde 29456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, sigorta eksperliği faaliyetinin sigortacılık sektörüne olan güveni artırıcı biçimde sürdürülmesini amaçlıyor...

Apartman mantolama yönetmeliği!

Mantolama uygulamasının yasal esasları, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasını ve enerji tasarrufu sağlanmasını amaçlıyor. İşte apartman mantolama yönetmeliği...

Kapıcı iş sözleşmesi yönetmeliği!

Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde; İş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi gibi bilgilere yer verilmesi gerekiyor. İşte kapıcı iş sözleşmesi yönetmeliği..

Kapıcı yıllık izin formu örneği!

Kapıcıların yıllık iznini kullanabilmesi için yıllık izin formunu doldurmaları ve apartman yönetimine teslim etmeleri gerekiyor. Peki, bu form nasıl doldurulur? İşte kapıcı yıllık izin formu örneği..

Kapıcı yıllık izin süreleri!

Ulusal Bayram ve Genel Tatillerde, kapıcının çalıştırılıp çalıştırılamayacağı iş sözleşmelerinde belirleniyor. Kapıcı yıllık izin de kullanabiliyor. Peki, kapıcı yıllık izin süreleri kaç gün?

Kapıcı yıllık izin dilekçesi!

İş kanunu kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere "yıllık ücretli izin hakkı" tanınması nedeni ile kapıcılar da yıllık ücretli izin kullanabiliyor. İşte kapıcı yıllık izin dilekçesi örneği..

apartman kapıcı yönetmeliği Haberi

apartman kapıcı yönetmeliği

Konut kapıcıları iş sözleşmesi!

Apartman Görevlisi Yönetmeliğine göre, apartman yönetimi ile apartman kapıcısı arasında bir iş sözleşmesi imzalanması gerekiyor. İş sözleşmesi kapsamında kapıcının görevine ve çalışma koşullarına dair bilgiler veriliyor. 


Yönetmelik kapsamındaki apartman kapıcısı iş sözleşmesi, çalışma koşulları, çalışma süresi ve ara dinlenme zamanlarına ilişkin hükümler aşağıda sıralanıyor;


İş Sözleşmesi ve Çalışma Koşulları

İş Sözleşmesi

Madde 6 — Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde;

İş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzası hususlarının bulunması gerekir.


Çalışma Süresi ve Ara Dinlenmesi

Madde 7 — Çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre...