29 / 04 / 2024

apartman kuralları şikayet

apartman kuralları şikayet

Kat malikleri toplantısında apartman sakinlerinin refahı ve huzuru için belirlenen apartman kurallarına uymayan kat malikleri için ne yapılabilir? Apartman kurallarına uymayanlar nereye şikayet edilir?

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Ölüm dondurmacılarının Ezgi Apartmanı'ndan sonra, ikinci işyerleri olan ve kentin ana caddesi olan Trabzon caddesinde bulunan Doğruluk Apartmanı'nın da depremde yıkıldığı ve öncesinde Belediyeye şikayet edildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Koku nedeniyle apartman yakınındaki işletme şikayet edilebilir mi? 

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında apartman yakınındaki dükkanlardan gelen ağır kokular nedeniyle işletmelerin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

Kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Kimi zaman apartman dairesi kiralayan kiracılar yaptıkları gürültü nedeniyle komşularına rahatsızlık verebiliyor. Bu duruma kiracının ev sahibi de müdahale etmeyebiliyor. Peki, kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman yöneticisinden şikayetçiyim ne yapmalıyım?

Apartmanda yöneticiler, kat maliklerinin çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, apartmana seçilen yöneticinin sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünelim. "Apartman yöneticisinden şikayetçiyim ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Bir apartmanda kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yönetiminin yapması gereken bazı görevler bulunuyor. Peki, görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddelerini bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor. Maliklerin belirlenen apartman kurallara uymaları gerekiyor. Peki, apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Peki apartmanda uyulacak kurallar nelerdir? İşte apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği...

Apartman ceza kanunu 2015!

Apartman sakinlerinin kurallara uymaları gerekiyor. Aksi halde apartman kurallarına uydun davranmayan ve gürültü çıkartarak huzuru bozmaya sebebiyet veren kimseler cezalandırılıyor. İşte apartman ceza kanunu 2015....

apartman kuralları şikayet Haberi

apartman kuralları şikayet

Apartman kurallarına uymayanlar nereye şikayet edilir?

Tüm apartman sakinlerinin refahı ve huzuru için belli kurallara uymaları gerekiyor. Kurallar kat malikleri arasında birbirlerine karşı  sorumlulukları olarak ifade ediliyor.  Bu sorumluluklar, "Apartman kuralları" adı altında düzenlenebiliyor. Bu hususta açıklamalar Kat Mülkiyet Kanunu'n da yapılıyor. 


Apartman yöneticisinin düzenlediği kat malikleri toplantısında apartmanda uyulması gereken kurallar kat maliklerinin istek ve önerilerince karar veriliyor. Tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddelerini bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor.


Apartman aidatına ilişkin hususlar da yine apartman kuralları kapsamında düzenlenebiliyor. Apartman için harcanan giderler, apartmanın gelirleri belirlenerek apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat toplanıyor.  Belirlenen kurallara uyulmaması halinde Kabahatler Kanunu gürültü maddelerinde yer alan hükümlere göre cezalandırılıyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor.


Apartman kurallarına uymayanlara verilen cezalar:

Gürültü

Madde 36...