26 / 12 / 2024

Apartman risk analizini kim yapar

Apartman risk analizini kim yapar

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Apartman risk analizini kim yapar?

Var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak apartman risk analizini kim yapar? İşte yanıtı...

Murat Kurum riskli yapı konusunda vatandaşlara seslendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Vatandaşlarımızdan ricamız, riskli binalarıyla ilgili risk tespiti talebinde bulunsunlar. Gelsinler bizim bakanlığımıza, belediyelerimize binaların risk analizini yaptırsınlar" dedi...

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Apartman risk analizi yaptırmama cezası!

Risk değerlendirmesi; apartman, bina ve sitelerde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin önlenmesi çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor. İşte, apartman risk analizi yaptırmama cezası!

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Apartman risk analizi cezası nedir?

6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanunu gereğince 1 çalışanı dahi olan tüm iş yerlerinin risk analizi yapmaları gerekiyor. Peki, apartman risk analizi cezası nedir?

Apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü!

Risk analizi, meydana gelebilecek riskleri önceden tespit ederek, risklere sebebiyet veren durumları ortadan kaldırıcı önlemler almak için yapılıyor. Peki, apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü nedir?

Apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Risk değerlendirmesi kapsamında apartman, bina ve sitelerde var olan ya da dışarıdan gelebebilecek tehlikeler belirlenerek gerekli önlemler alınıyor. Peki, apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır? Apartman risk değerlendirmesi...

İnşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Remi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, inşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Apartman acil durum planı nedir?

1 Ocak 2013′ten itibaren, çalışanı bulunan apartmanlarda risk analizi yapılması zorunlu oluyor. Çalışanların güvenliğinin sağlanması için apartman acil durum planı gerekli oluyor. Peki, apartman acil durum planı nedir, nasıl hazırlanır?

Apartman acil durum planı nasıl hazırlanır?

Apartman risk analizi kapsamına girebilmesi için bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. Çalışanların güvenliği için apartman acil durum planının hazırlanması gerekiyor. Peki, apartman acil durum planı nasıl hazırlanır?

Apartman yönetiminde risk analizi!

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanların 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu hale getirildi. Peki, Apartman yönetiminde risk analizi nasıl yapılır?

Apartman risk analizi örneği!

Apartman çalışma ortamının ve çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlama ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk analizi yaptırılıyor. Peki apartman risk analizi nasıl yapılır? Apartman risk analizi örneği!

Apartman risk değerlendirmesini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yapıyor. Apartman risk değerlendirmesini nasıl yapılır? Peki,apartman risk değerlendirmesini kim yapar?

Apartman risk analizini kim yapar Haberi

Apartman risk analizini kim yapar

Bina risk analizini kim yapar?

6331  sayılı  “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” çalışma ve sosyal hayatımızda önemli yenilikler ve yükümlülükler getirdi. Bu hükümlerin bir kısmı hemen, bir kısmı 6 ay sonra, bir kısmı ise 1 – 2 yıl sonra yürürlüğe giriyor. Daha sonra çıkarılan yönetmelik ve tebliğlerle kanun hükümlerine açıklamalar getiriliyor.


Apartmanlar ve siteler, çalışanların varlığı düşünüldükte birer işletme olup bu kanunun kapsamına giriyor. Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten  itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü olarak karşımıza çıkıyor. Apartmanların risk değerlendirmesi kapsamına girebilmesi  için sadece bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. İşçi (yönetici, kapıcı vb) çalıştırmayan apartmanlar risk değerlendirmesi kapsamına girmiyor.


Apartmanlarda kat malikleri işveren olarak kabul ediliyor. Apartman yöneticisi de işveren vekili olarak tanımlanıyor.  Bu durumda risk değerlendirmesini...