08 / 05 / 2024

Apartman yönetiminde oyçokluğu nedir

Apartman yönetiminde oyçokluğu nedir

Apartmanda kimi kararlar oyçokluğu ile alınabilirken, kimi kararlar için ise oyçokluğu gerekli oluyor. Peki, apartmanda oybirliği ile alınan kararlar ile apartmanda oyçokluğu ile alınan kararlar nelerdir?

İzmirlileri Şaşırtan Karar: Suya Yüzde 43,48 Zam! İşte Detaylar...

İzmir'de suya yüzde 43,48 zam yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir ve Su Kanalizasyon İdaresi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre bu zam 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. AK Parti ve MHP grubunun ret oylarına karşılık oy çokluğu sonucunda suya zam yapılacak.

Apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliği mi oy çokluğu mu gerekir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliğinin mi oy çokluğunun mu gerekli olduğunu kaleme aldı.

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

Akfen GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Akfen GYO'nun 2020 yılı için dağıtılabilir kar oluşmadığından, Yönetim Kurulu'nun 2021/10 sayılı kararı doğrultusunda kar dağıtımı yapılmaması hususu onaya sunuldu, 30.000 adet red oyuna karşılık 299.531.311 olumlu oy ile ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Apartmanlarda yönetici olması mecburi mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat malikleri oy çokluğu ile yöneticilik görevini dışarıdan ücret karşılığı yaptırabilir mi? Böyle bir karar geçerli olur mu? Muhalif bir kat maliki ‘ben bu kararı tanımıyorum’ diyebilir mi?' sorusunu cevapladı.

Apartman yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal,okuyucusunun sorduğu ''Eski yöneticinin birçok usulsüz harcamalarını tespit ettim. Fakat kendisini genel kurulda ibra etmiştik. Yapılabilecek bir şey var mı?'' sorusunu cevaplandırdı.

Çekmeköy Belediyesi'nin 2019 bütçesi 270 milyon TL!

Çekmeköy Belediyesi 2019 Mali Yılı Bütçesi 270 Milyon Türk Lirası olarak belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi.

Çekmeköy Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu kabul edildi!

Çekmeköy Belediyesi Nisan Meclisi’nde 2016 Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantı Meclis 1. Başkan Vekili Selamet Aygün’ün başkanlığında gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir'in 2017 bütçesi 4,9 milyon TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı hedeflerini belirledi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile onaylanan 2017 Yılı Performans Programı ve Mali Bütçesi'ne göre 4 milyar 950 milyon TL olarak belirlenen 2017 bütçesi, bir önceki yıla oranla yüzde 10.37 artış gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nde 53 madde karara bağlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan gündem toplantısı için bir araya geldi. Osman Toprak başkanlığında toplanan meclis 53 maddeyi karara bağladı. Maddelerin 12’si, oy çokluğu ile onanırken, diğer maddeler oy birliği ile karara bağlandı.

4 maddede site yönetiminde oy birliği gerektiren kararlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "4 maddede site yönetiminde oy birliği gerektiren kararlar" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Adana'da apartman yöneticisine kızan apartman görevlisi evi yaktı!

Adana’da başka işte de çalıştığı için oturduğu kapıcı dairesi için kira isteyen apartman yöneticileriyle tartışan apartman görevlisi Barış Kayhan, evi benzin dökerek ateşe verdi.

Çerkezköy Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının ilk oturumu bugün Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirilirken, Çerkezköy Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Apartman yönetiminde oyçokluğu nedir Haberi

Apartman yönetiminde oyçokluğu nedir

Apartman yönetiminde oybirliği ve oyçokluğu!

Apartmanda kimi kararlar oyçokluğu ile alınabilirken, kimi kararlar için ise oyçokluğu gerekli oluyor. Bilindiği üzere, oybirliği tüm kat maliklerinin onayını ifade ederken, oyçokluğu ise, kat maliklerinin yüzde 51'ini ifade ediyor.


Kanuna göre alınacak kararın niceliği değil ,niteliği önem teşkil ediyor. Apartmanda oybirliği ile alınan kararlar ile apartmanda oyçokluğu ile alınan kararlar aşağıda yer alıyor.


Oybirliği ile alınan kararlar:

-Anagayrimenkulün kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bölümünde sinema ,tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali eğlence ve toplantı yerleri, fırın, lokanta, pastahane, süthane, gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ,çarşı gibi yerler açmak için ( KMK 24.Madde), 


-Bağımsız bölüm ilavesi için ( KMK 44/a madde),

-Anagayrimenkule yapılan ilavalerden sonra,anagayrimenkuldün alacağı duruma göre,yapılan yeni ilavaler...