22 / 12 / 2024

apartman yönetmeliği 2015

apartman yönetmeliği 2015

Taşınmaz üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde apartman yönetiminin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi seçilemezse ne olur?

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği güncelleniyor! Konut sitesi otoparklarına şarj kolaylığı geliyor!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde güncellemeye gidilmesi planlanırken, söz konusu güncelleme ile site ve apartman otoparklarında şarj ünitelerinin kurulumu için zorunlu olan elektrik tesisatı artık ruhsata tabi olmayacak.

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği!

Organize sanayi bölgeleri yer seçimi yönetmeliği 18 Kasım 2015 tarihinde 29536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, organize sanayi bölgelerinin yer seçimi işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor..

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında uygulanacak teknik şartnamelerin yayımlanması tebliği!

Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında uygulanacak teknik şartnamelerin yayımlanması hakkında tebliğ 17 Kasım 2015 tarihinde 29535 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları...

İmar yönetmeliği geçici 6. madde 2017 yılına ertelendi!

14 Kasım 2015 tarihinde 29532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile İmar yönetmeliği geçici 6. madde için yeni bir erteleme yapıldı. Yeni tarih 1 Ocak 2017 yılı oldu. Peki, İmar yönetmeliği geçici 6. madde ne diyor?

Döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 6 Kasım 2015 tarihinde 29524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, yönetmelikte hangi hükümler değişti? İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

apartman yönetmeliği 2015 Haberi

apartman yönetmeliği 2015

Apartman yönetimi seçilemezse ne olur?

Anagayrimenkul üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde apartman yönetiminin oluşturulması zorunlu tutuluyor. 


Apartmanda yönetim oluşturulurken, tek bir yönetici seçilebileceği gibi; üç kişilik yönetim kurulu da seçilebiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre, Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, apartman yönetimi seçilemezse ne olur?


Apartman yönetiminin seçilememesi..

Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu olur.

Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca değiştirilemez....