29 / 04 / 2024

apartmana asansör yapımı

apartmana asansör yapımı

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

Perforje İnşaat Yapı Malzemeleri Asansör Ve Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Perforje İnşaat Yapı Malzemeleri Asansör Ve Elektrik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 360 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Yıldırım tarafından kuruldu.

Binaya sonradan asansör yapılabilir mi?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında binaya sonradan asansör yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

800 yıllık Tekfur Sarayı’na asansör yapıldı!

İstanbul'un Edrnekapı bölgesinde bulunan tarihi Tekfur Sarayı’na asansör yapıldığı belirlendi. Saraya yapılan asansör sosyal medyada tepki çekti.

Asansör demirbaş mıdır?

Taşınmaz kiralama sözleşmelerinde demirbaşlar ayrı bir öneme sahip oluyor. Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Zonguldak Çaycuma Devlet Hastanesi için kule asansörü yapılıyor!

Zonguldak Çaycuma’da hastaneye ulaşımı kolaylatmak için kule asansörü inşa ediliyor. Asansörün zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

Balıkesir Hanay Camii için asansör yapılması istendi!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilginç mimarisi ile ilgi çeken 273 yıllık Hanay Cami için asansör yapılması istendi. Cami 1743 yılında Hacı Ali Ağa tarafından yaptırıldı.

Keçiören Subayevleri Mahallesi'ne yüzde 53 eğimli asansör yapılacak!

Devlet dairelerine gitmek için 4 km yürümek zorunda kalan Subayevleri sakinleri, yüzde 53’lük eğimi ile Türkiye’nin en uzun eğimli asansörü sayesinde yıllardır çektiği çileden kurtulacak.

Siverek Belediyesi'nden asansör bakım duyurusu!

Siverek Belediyesi her yıl onlarca insanın yaralanmasına, hatta ölmesine sebep olan asansör kazalarını en aza indirgemek için vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması duyurusunda bulundu.

apartmana asansör yapımı Haberi

apartmana asansör yapımı

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmana sonradan asansör yaptırılması mümkün olabiliyor. Kat Mülkiyeti Kanunu 42. madde gereğince; apartmana asansör yapılması maliklerin yararına olacağı için bu giderlerin tüm kat malikleri arasında pay edilmesi gerekiyor.


Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır.


Engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanır.


Toplantının bu süre içerisinde yapılamaması veya tadilat talebinin çoğunlukla kabul edilmemesi durumunda; ilgili kat malikinin talebi üzerine...