05 / 05 / 2024

apartmana kat ilavesi

apartmana kat ilavesi

Binada bağımsız bölüm ilavesi nedir? Bir apartmana kat ilavesi hangi şartların sağlanması ile yapılabiliyor? İşte binaya bağımsız bölüm ilavesi ile ilgili yasal hükümler bu haberde...

1952 yılında İstanbul'da 570 konuta kat ilavesi ruhsatı verilmiş!

1952 yılında İl Genel Meclisi tarafından İstanbul'un bazı semtlerine kat ilavesi ruhsatı verilmesine karar verilmiş. 

Kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Çerkezköy'de 2015 yılında 469 yapı ruhsatı verildi!

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 2015 yılında toplam 697 bin 214,62 metrekare yeni yapı ve ilave kat ruhsatı düzenlendiğini belirten Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü yetkilileri, 2015 yılında toplam 469 yeni yapı ve kat ilavesi düzenlendi.

2015 yılında Çerkezköy'de ne kadar iskan verildi?

Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, 2015 yılının ilk 11 ayında aylık ortalama 54 bin 808 metrekare yeni yapı ve ilave kat ruhsatı ve toplam 366 yeni yapı ve kat ilavesi kat ruhsatı verildi.

Apartmana sonradan bağımsız bölüm eklenir mi?

Apartmanda bağımsız bölüm, anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine deniyor. Peki, apartmana sonradan bağımsız bölüm eklenir mi?

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

Apartmana kapıcı alma kararı nasıl alınır?

Kat maliki kanununa göre kapıcı çalıştırılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor.Ama bazı imar yönetmeliklerinde bulunması gerektiği yazıyorsa bulunması zorunlu hale geliyor.Peki,apartmana kapıcı alma kararı nasıl alınır?

Apartmana yönetici seçilmezse ne olur?

Kat maliki kanunu gereğince 8 veya daha fazla bağımsız bölümden oluşan anagarimenkullerin yönetici bulundurma zorunlulukları vardır.Yönetici kat maliklerinden yada dışardan seçilebiliyor.Peki,apartmana yönetici seçilmezse ne olur?

Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması durumunda yönetim oluşturulması kanunen zorunlu oluyor. Kat malikleri yönetici veya yönetim kurulu seçebiliyor. Peki, apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır?

Apartmanın dış cephesi, ortak alanlar kapsamında sayılıp, burada yapılacak şeyler için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki onay alınmadan apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır? İşte dava örneği..

Apartmana çatı yapılması için gerekenler!

Apartmanda çatı olmadığını ve kimi kat maliklerinin apartmana çatı yaptırmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda apartmanda çatı yapımı için ne gerekli? İşte apartmana çatı yapılması için gerekenler...

Apartmana zarar veren kat maliki!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliklerinin apartmanda bazı sorumlulukları bulunuyor. Kat maliki, apartmana zarar vermemekle ve birbirinin haklarını çiğnememekle sorumlu oluyor. Peki, apartmana zarar veren kat malikine ne yapılır?

Kat malikleri kurulu ne zaman toplanır?

Apartmandaki sorunların çözümü, apartmana yapılacak yenilik ve ilaveler gibi hususlar kat malikleri kurulu toplantısında görüşülüyor. Peki, kat malikleri kurulu kurulu ne zaman toplanır? İşte yanıtı..

apartmana kat ilavesi Haberi

apartmana kat ilavesi

Binada bağımsız bölüm ilavesi nedir?

Binada bağımsız bölüm bir diğer ifade ile bağımsız bölüm ilavesi yapılabilmesi için öncelikle kat maliklerinin hepsinin izni gerekiyor. Bu izin olmaksızın yapılan bağımsız bölüm ilaveleri yıkılabiliyor.


Bağımsız bölüm ilavesi yasası..

Bağımsız bölüm ilavesi ile ilgili esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında madde 44'te şu şekilde açıklanıyor:


Madde 44 – 

Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya zemin veya bodrum katlarında veya arsanın boş kısmında 24 üncü maddenin ikinci fıkrasında yazılı yerlerin sonradan yapımı veya ilavesi için: 

a) Kat malikleri kurulunun buna oybirliğiyle karar vermesi; 

b) Anagayrimenkulün bu inşaattan sonra alacağı duruma göre, yapılan yeni ilaveler de dahil olmak üzere bütün bağımsız bölümlerine tahsis olunacak arsa paylarının, usulüne göre yeniden ve oybirliğiyle tesbit edilmesi; 

c) İlave edilecek yeni...