02 / 05 / 2024

apartmana vergi numarası alınır mı

apartmana vergi numarası alınır mı

Apartman ve site yöneticilerinin birtakım mali yükümlülükleri ve görevleri arasında gerektiği hallerde apartmana vergi numarası almak da yer alıyor. Peki apartman vergi numarası nasıl alınır?

Dolarla ilgili flaş karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Döviz alış satışlarda vergi numarası tespiti gerektiren limit sınır 3000 dolardan 5000 dolara çıkarıldı.

Vergi numarası sorgulama nasıl yapılır? (2022): e-Devlet üzerinden e-Vergi Levhası sorgulama

Vergi sorgulama işlemi her kesimden kişi tarafından sık yapılan işlemler arasında yer alıyor. Vergi sorgulama ve e-vergi sorgulama işlemi ise e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfası aracılığıyla kolaylıkla yapılıyor…

Apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartmanlarda görev yapan konut kapıcıları zorunlu sigortalılık kapsamında olduğu için, apartman yönetici tarafından sigorta dosyası açtırılıp aylık sigorta bildirgesi verilmesi gerekiyor. Peki, apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

Sitedeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, o parselde bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan kat malikleri kurulunca yönetilir. Peki, site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

Vergi iletişim merkezi numarası kaç?

Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı çağrı merkezi olarak faaliyette bulunan Vergi İletişim Merkezi ile vergiler hakkında sorulan sorular yanıtlanıyor. Peki, vergi iletişim merkezi numarası kaç?

Vergi borç bilgilendirme sistemi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi borç bilgilendirme sistemi ile T.C. Kimlik Numarası ve diğer kimlik bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Peki, Vergi borç bilgilendirme sistemi nasıl çalışır?

Apartman vergi numarası nasıl alınır?

Apartman ve site yöneticilerinin birtakım mali yükümlülükleri ve görevleri arasında gerektiği hallerde apartmana vergi numarası almak da yer alıyor. Peki apartman vergi numarası nasıl alınır?

Apartman vergi numarası nedir?

Apartman ve site yönetimlerinin birtakım mali yükümlülükleri ve görevleri bulunuyor. Apartmanda hangi hallerde apartman vergi numarasının alınması gerekiyor? Apartman vergi numarası nedir? Apartman vergi numarası nasıl öğrenilir?

Vergi borcu öğrenme kısa mesaj numarası!

Gelir İdaresi Başkanlığı Kısa Mesaj Bigilnedirme Servisi (GIB KMBS) servisi sayesinde vergi borcu öğrenilebiliyor. Servisten avea, Turkcell ve vodafone aboneleri faydalanabiliyor. İşte vergi borcu öğrenme kısa mesaj numarası..

GMSİ vergi iadesi dilekçe örneği!

Gayrimenkul sermaye iradında stopaj mahsubu sonucu vergi iadesi için; vergi dairesi ve hesap numarasını, brüt kira tutarı ve kesilen verginin belirtildiği dilekçe veriliyor. İşte GMSİ vergi iadesi dilekçe örneği...

Site yönetimi muhasebesi nasıl tutulur?

Site yönetimi muhasebesi nasıl tutulur? Site yönetimi fatura kesebilir mi? Site yönetimi potansiyel vergi numarası almak zorunda mı? İşte site yönetimi muhasebe kaydı ile ilgili merak edilen hususlar...

TOKİ Gaziantep Vergi Dairesi Hizmet Binası ihalesi bugün!

Gaziantep Vergi Dairesi Hizmet Binası'nın ihalesi bugün saat 14.00'te yapılıyor. İhalede verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 gündür...

TOKİ Gaziantep Vergi Dairesi Hizmet Binası ihalesi yarın!

TOKİ, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası'nın ihalesi yarın 14.00'te yapılıyor...

apartmana vergi numarası alınır mı Haberi

apartmana vergi numarası alınır mı

Apartman vergi numarası nasıl alınır?

Apartman ve site yönetimlerinin birtakım mali yükümlülükleri ve görevleri bulunuyor. Bu mali görev ve sorumlulukları arasında apartmana vergi numarası alınması da yer alıyor. Peki apartmana vergi numarası nasıl alınır?


Meskenlerde vergi mükellefiyeti gerektirecek bir işlem olmadığı durumlarda vergi idaresi ile ilgili bir yükümlülük bulunmuyor. Bu nedenle ile birlikte konut kapıcıları zorunlu sigortalılık kapsamında olduğu için, apartman yönetici tarafından sigorta dosyası açtırılıp aylık sigorta bildirgesi verilmesi gerekiyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu gereği yöneticiler iligili hesap dönemi ile ilgili gelir-gider hesaplarını düzenleyip, faaliyet raporunu içeren bilanço hazırlamaları gerekiyor.


Konut kapıcılarına yapılan ücret ödemerinde gelir vergisi kesintisi olmadığından başkaca bir stopaj kesintisi gerektiren işlem yoksa vergi numarası alıp vergi mükellefiyeti tesis ettirmelerine gerek olmuyor. 


Buna karşın, apartman ve sitelerde stopaj kesintisi gerektiren işlem...