04 / 05 / 2024

apartmanda boş dairenin yakıt giderleri

apartmanda boş dairenin yakıt giderleri

Merkezi sistem ile ısınan yapılarda en çok merak edilen hususlar arasında boş dairenin yakıt giderlerinin ödenmek zorunda olunup olmadığı yer alıyor. Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri nasıl karşılanır?

Şişli'de 650 bin liraya kiralık 6+1 daire! Boğaz manzaralı eve istenen fiyatı gören inanamadı!

İstanbul'da bir daireye aylık 650 bin lira kira bedeli istendiği ortaya çıktı. 6 oda 1 salon olan dairenin boğaz manzarası olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

Boş dairenin aidatı ödenir mi?

Evini henüz satmamış ya da kiraya vermemiş olan ev sahipleri boş duran daireleri için aidat ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyorlar. Peki, boş dairenin aidatı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Ankara’da 3 katlı bina çökme tehlikesiyle boşaltıldı!

Ankara Altındağ'da taşıyıcı kolonlarında çatlaklar meydana gelen 21 dairenin bulunduğu 3 katlı bina, boşaltıldı.

Çınarcık'ta 10 ailenin evlerini boşaltması istendi!

Yalova'nın Çınarcık'ta yaşanan toprak kayması nedeniyle risk taşıyan apartmanda oturan 10 aileye evlerini boşaltmaları söylendi..

Bahçelievler'de dönüşüm için boşaltılan binaya hırsız girdi!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılıp mühürlenen Nur Apartmanı'na hırsız girdi. Apartmanda kimsenin olmamasını fırsat bilen hırız tüm değerli eşyaları çaldı.

Tuncay Sonel'den emeklilere TOKİ müjdesi!

TOKİ'deki 32 boş dairenin emeklilere verileceğini açıklayan Kaymakam Tuncay Sonel, "Edincik Mahallesinde TOKİ konutları var orada 32 boş daire var. Bunlar emeklilerimize ayrıldı" dedi

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Apartmanda bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor. Apartman boşluğuna eşya koyulabilir mi? Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Marmaris'te yangın çıktı! Bir site boşaltıldı!

Muğla Marmaris'te çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeni ile 44 dairenin bulunduğu bir site boşaltıldı. Havanın kararması nedeniyle söndürme çalışmaları karadan sürdürülüyor.

Marmaris'te yangın nedeniyle bir site boşaltıldı!

Marmaris'te çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeniyle 44 dairenin bulunduğu bir site boşaltılıyor, ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri!

Merkezi sistem ile ısınan yapılarda en çok merak edilen hususlar arasında boş dairenin yakıt giderlerinin ödenmek zorunda olunup olmadığı yer alıyor. Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri nasıl karşılanır?

Kapıcı daireleri satılabilir mi?

Apartmanda boş bir şekilde duran kapıcı dairesi olduğunu farz edelim. Kat malikleri toplantı yaparak, bu dairenin satılması için karar alabilir mi? Kapıcı daireleri satılabilir mi?

apartmanda boş dairenin yakıt giderleri Haberi

apartmanda boş dairenin yakıt giderleri

Merkezi sistemde boş dairelerin yakıt giderleri!

Merkezi sistem ile ısınan yapılarda en çok merak edilen hususlar arasında boş dairenin yakıt giderlerinin ödenmek zorunda olunup olmadığı yer alıyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20 gereğince, bir kat maliki kendisinin faydalanmadığını öne sürerek ortak giderleri ödemekten kaçınamıyor. Konu ile ilgili kanun maddesi ile Yargıtay Karar örneği aşağıda yer alıyor:


MADDE 20 - c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerinde kullanma hakkındanvazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardanfaydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider veavans payını ödemekten kaçınamaz.


T.C. YARGITAY 

18. HUKUK DAİRESİ

E. 2001/12052 

K. 2002/1807 

T. 15.2.2002

Dava dilekçesinde, davalının mülkiyetinde bulunan dükkan nitelikli bağımsız bölümün 1998-2000 yılları arasındaki ortak gider borcunun ödenmediği ileri sürülerek 1.560.000.000 TL. asıl borç, 2.340.000.000 TL. gecikme tazminatı olmak üzere...