02 / 05 / 2024

Apartmanda karar alma yeter sayısı

Apartmanda karar alma yeter sayısı

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

Apartmanda hangi karar nasıl alınır?

Apartmanda karar alınması için kaç kişinin onayı gerekiyor? Apartmanda karar yeter sayısı kaçtır? Apartmanda hangi karar nasıl alınır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bulunan esaslar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Amazon'dan flaş hamle! Kurumsal işe alımları durdurma kararı!

ABD'li e-ticaret devi Amazon, ekonomik görünüm nedeniyle çalışan alımını askıya alma kararı aldı.

ABD Halkbank davasındaki itirazı değerlendirme kararı verdi: Halkbank'ın hisseleri yüzde 10 değerlendi!

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı verdi. Kararın ardından Halk Bankası'nın hisseleri tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

10 maddede sitelerde karar alma süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede sitelerde karar alma süreci" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ulusal Yahudi Fonu'nun Batı Şeria'daki Filistin topraklarını alma kararına tepki!

Ulusal Yahudi Fonu'nun işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını satın alma kararı, İsrail içindeki ve dışındaki Yahudi çevrelerindeki destekçiler ve muhalifler arasında çeşitli tepkilere neden oldu. 

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

Kat malikleri toplantısı ertelenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

10 maddede site toplantılarında karar alma süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site toplantılarında karar alma süreci" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

İzmir Kültürpark için karar toplantısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, seçimlerden önce verdiği, karar alma süreçlerine İzmirliler’in katılımı sözünü yerine getirmek üzere ilk adımı atıyor.

İnşaat sektörünün 4 CEO'su nasıl karar alıyor?

Artan kurlarla birlikte CEO'lar, şirket genelinde karar alma süreçlerini hızlandırmaya çalışıyor. Bekleme süresini kısaltmak için kimi CEO 24 saatte karara bağlama kimi de yetkilendirme gibi farklı yöntemleri benimsiyor...

Ulaştırma Bakanlığı'ndan atama kararı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevden alma ve atama kararları aldı. Atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanda karar alma yeter sayısı Haberi

Apartmanda karar alma yeter sayısı

Apartmanlar, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat malikleri kurulu tarafından yönetiliyor. Eğer apartmanda sekiz ve sekizden daha fazla bağımsız bölüm bulunuyorsa, yönetici atanması zorunlu oluyor. Apartmanın bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumunda oluyor.

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır? Kararlar için yeter sayısı nedir?

1- Apartman toplantısı ne zaman yapılır?


Kanunen kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. 

Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanılması gerekiyor.

2- Apartman toplansıtında yeter sayısı...