06 / 05 / 2024

apartmanda kimler aidat ödemez

apartmanda kimler aidat ödemez

Site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında talep ediliyor. Kat maliklerinin bu aidatı belirlenen oranda ödemesi gerekiyor. Peki, site yönetiminde kimler aidat vermez?

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Konut sitelerinde aidatı kim ödemeli?

Konut sitelerindeki yer alan aidat sorunu ev sahibi ve kiracılar arasında gerilime neden oluyor. Peki, konut sitelerindeki aidatı kimler ödemeli? İşte detaylar...

Sitelerde aidat borçlarından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borçlarını kaleme aldı.

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Apartman aidatı neye göre belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bulunduğumuz apartmanda yönetim planında hisseme 1/41 arsa payına göre masraflara katılma öngörüldüğü halde eşit aidat istendiği için mahkemeye başvurdum. Yapmam gerekenler hakkında yorumunuzu istirham ediyorum. ' sorusunu cevapladı.

Apartmanda aidat ödemeyenlere ilginç yaptırım!

Adana'da bir apartman yöneticisi, 50 lira olan aidatı ödemeyen bina sakinlerinin faydalanamaması amacıyla asansöre şifreli bir sistem yaptırdı...

Alt kattaki eve asansör aidatı şart mı?

Asansör masraflarını zemin katta oturan ve asansörü kullanmayanlar da öder mi? Kimler asansör aidatı öder? İşte detayları...

Kiracı aidatın ne kadarını öder?

Apartmanda, apartman sakinlerine sunulan hizmetler için aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, daire ya da dükkanda kiracı varsa ne olur? Kiracı aidat öder mi? Kiracı aidatın ne kadarını öder?

Kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartmanda bir dairede kiracının yaşaması durumunda, apartmada sağlanan günlük hizmetler için aidat ödeme yükümlülüğü de kiracıda oluyor. Peki, kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartmanda kimler oy kullanacak?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, apartmanda kimler oy kullanacak?

Apartmanda kat maliklerinin oy hakkı!

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanıyor. Peki, toplantıda kimler nasıl oy kullanır? İşte apartmanda kat maliklerinin oy hakkı...

Apartmanda kimler yönetici olamaz?

Anagayrimenkulün sekiz ve daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması gerekiyor. Buna göre mesken ve dükkan sayısının en az 8'i bulması halinde apartmana yönetici seçilmesi gerekiyor. Peki, apartmanda kimler yönetici olamaz? Kimler olabilir?

apartmanda kimler aidat ödemez Haberi

apartmanda kimler aidat ödemez

Site yönetiminde kimler aidat vermez?

Tek bir yönetim tarafından yönetilen ve bir arada konumlandırılan konutlar topluluğu, site olarak tanımlanıyor. Ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında toplanıyor. 


Site yönetiminde ortak giderler güvenliği, bahçe ve havuz bakımı vs. karşımıza çıkıyor.  Sitelerde aidat ödemek, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamı altında yasal olarak zorunlu tutuluyor.


Ödenmesi gereken site aidatı bedeli ise, yetki verilmiş ise yönetici tarafından; yetki verilmemiş ise, Kat Malikleri Genel Kurulu tarafından belirleniyor. Peki, site yönetiminde kimler aidat vermez?


Madde 20 - 

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: 

    

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; 

    

b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, (Ek ibare: 14/11/2007-5711 S.K./9.mad.) güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici...