03 / 05 / 2024

apartmanda merkesi ısıtmadan kombiye geçiş

apartmanda merkesi ısıtmadan kombiye geçiş

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanlarda merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemli ısınma uygulamasına geçilebiliyor. Peki, apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur? İşte bireysel ısınmaya geçmek için gerekenler..

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Orhan Pamuk'un yaşadığı Cihangir'deki Taray Apartmanı yıkılıyor! 50 yıllık apartmanda tahliye süreci başladı!

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Evi ısınmayanlar dikkat! Siz de yapabilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda ısıtmadan yararlanamayan daireler için mantolamanın talep edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Apartmanda köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanda Apartmanda kedi-köpek beslemeyi kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatı tamamlandı!

Yıldızlı Deresi ile Söğütlü Deresi arasındaki mahallelerin atık sularının inşaatı tamamlanan tesiste ön arıtmadan geçirilerek deşarjının gerçekleştirilmesiyle deniz ve çevre çok daha sağlıklı hale geldi

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatında sona gelindi!

Yıldızlı Deresi ile Söğütlü Deresi arasındaki mahallelerin atık suları, inşaatı tamamlanma aşamasına gelen tesiste ön arıtmadan geçirilerek deşarjı gerçekleştirilecek.

Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi?

Apartmanlarda ısıtma sistemi; merkezi sistemden ferdi sisteme dönüşebildiği gibi ferdi sistemden merkezi sisteme de dönüştürülebilir mi? Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi? İşte yanıtı..

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak yasak mı?

Soğuk havaların kendini gösterdiği kış aylarında malikler, evlerinde ısınmak için soba yakabiliyor. Ancak soba kullanmak, kimi apartmanlarda sorun yaratabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

apartmanda merkesi ısıtmadan kombiye geçiş Haberi

apartmanda merkesi ısıtmadan kombiye geçiş

Apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur?

Merkezi ısıtma sistemi; Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sistemine deniyor.


Merkezî sıhhî sıcak su sistemi ise; Bir merkezden elde edilen sıhhî sıcak suyun binalara ve bağımsız bölümlere dağıtılması ve kullanılmasını sağlayan sisteme deniyor.


Binalarında merkezi ısıtma sistemi bulunan malikler, bireysel kombili ısıtma sistemine geçmek isteyebiliyor. Peki, apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur? Apartmanlarda merkezi sistemden kombiye geçiş için neler gerekli?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemle ısınma uygulamasına geçilebilmesi için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki apartmanda merkezi ısıtmadan kombiye geçiş için oybirliği mi oyçokluğu mu gerekiyor? 


Merkezi ısıtmadan bireysel ısınmaya geçiş ile ilgili esaslar şu şekilde sıralanıyor: 


Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin...