05 / 05 / 2024

apartmanda ses şikayeti nereye yapılır

apartmanda ses şikayeti nereye yapılır

Apartman komşuluk hukuku gereğince, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülükleri bulunuyor. Peki, komşuluk hukukuna aykırı davranan komşu için ne yapılır? Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ses şikayeti!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiğe açıldı. İstanbullu boğazın yeni gerdanlığını çok sevdi. Ancak ‘Beyaz Türkler’ bu durumu hazmedemedi. ‘Çok ses geliyor rahatsız oluyoruz. Arılar bile kaçıyor’ dedi.

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanda yöneticinin istifası nasıl olur?

Bir apartmanın yöneticisinin belirli hakları ve görevleri bulunuyor.Peki, bir apartmanda yönetici istifası nasıl olur?Apartman yöneticisi hakları ve görevleri nelerdir? İşte,apartman yönetimi istifası...

Apartmanda yönetici seçmek zorunlu mu?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartmanın yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartı ile, kat malikleri kurulu tarafından kararlaştırılıyor. Peki, apartmanda yönetici seçmek zorunlu mu?

Yeni konut projelerinde ses yalıtımı ile gürültü tarih oluyor!

Yeni konut projelerinde tavan, taban, cam ve duvarlarda yüksek standartlarda ses yalıtımı yapılabilmesi, komşular arasındaki tartışmaları da sona erdiriyor...

Ses yalıtımı ile binalarda gürültü tarih oluyor!

Apartman ve sitelerde zaman zaman mahkemelere dahi taşınan tartışmalara neden olan "komşu gürültüsü",yeni konut projelerinde tavan, taban, cam ve duvarlarda, ses yalıtımına özel önem verilmesiyle birlikte son buluyor.

Apartmanda gürültü yasağı saatleri!

Apartmanda refahın sağlanması adına, apartman sakinlerinin gürültü yasaklarına uyması gerekiyor. Bu yasaklara uymayan kimseler hakkında idari para cezaları uygulanıyor. Peki, apartmanda gürültü yasağı saatleri nelerdir?

Apartmanda işyeri açılabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor. Kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüz oluyor. Peki, apartmanda işyeri açılabilir mi?

Apartmanda kreş olur mu?

Apartmanda, açılabilecek ve açılamayacak işyerleri Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, apartmanda açılabilecek iş yerleri arasında kreş de yer alıyor mu? Apartmanda kreş olur mu?

Apartmanda ısı pay ölçer zorunlu mu?

Isı pay ölçer, bulunulan ortamın sıcaklığının istenilen seviyede tutulmasını sağlıyor. Mekanizma sayesinde aynı zamanda enerji tasarrufu sağlanıyor. Peki, apartmanda ısı pay ölçer zorunlu mu?

Apartmanda işyeri olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesine göre,kimi işyerleri dairede açılamazken, kimi işyerleri ise tapuda daire olarak gözüken yerde kat maliklerinin izni ile açılabiliyor. Peki, apartmanda işyeri olur mu?

Apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Komşuluk çatısı altında bir arada yaşamak her daire sakini için önemli olan kuralların düzenlenmesiyle sağlanabiliyor. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

İbrahim Tatlıses'in evleri!

Adının ‘serveti dudak uçuklatan ünlüler listesi’nin ilk sırasında yer almasına tepki gösteren İbrahim Tatlıses, malvarlığını açıklarken altına da imza attı. İşte, İbrahim Tatlıses'in evleri!

apartmanda ses şikayeti nereye yapılır Haberi

apartmanda ses şikayeti nereye yapılır

Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Apartman komşuluk hukuku gereğince, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülükleri bulunuyor. Komşuların apartmanda birbirlerini rahatsız edici hal ve hareketlerden kaçınmaları gerekiyor.


Peki, komşuluk hukukuna aykırı davranan komşu için ne yapılır? Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?


Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre, mesai günlerinde öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahatı) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketlerin yapılması; Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilmesi nedeni ile tüm gün boyunca gürültülü hareketlerin yapılması yasaklanıyor.


Bu yasağa uymayan komşular Sulh Hukuk Mahkemesine şikayet edilebiliyor. Dava sonucunda gürültü niteliğine göre farklı yaptırımlar uygulanıyor. 


Rahatsızlık veren komşuya para cezası verilmesi, hapis cezası ya da kat mülkiyetinin devri mecburiyeti gibi yaptırımlar uygulanabiliyor.


Apartman ses şikayet...