05 / 05 / 2024

Apartmanda uyulması gerekli kurallar 2015

Apartmanda uyulması gerekli kurallar 2015

Komşuluk çatısı altında bir arada yaşamak her daire sakini için önemli olan kuralların düzenlenmesiyle sağlanabiliyor. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Toplu yaşamın sürdürüldüğü konut siteleri ve apartman gibi yerlerde birtakım gürültü kurallarına uyulması gerekiyor. Peki, bu kurallara uyulmazsa ne olur? Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Komşuluk çatısı altında bir arada yaşamak her daire sakini için önemli olan kuralların düzenlenmesiyle sağlanabiliyor. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

42 bin proje için ÇED gerekli değildir kararı mı verildi?

Ekonomik politikalar karşısında çevre değerlerini korumak maksadıyla hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarıyla ilgili veriler açıklandı. 2014’te 354 proje için ‘ÇED olumlu’, 3 bin 126 proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

Ev almak için gerekli belgeler!

Gerçek ve tüzel kişilerin gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devir işlemleri için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, ev almak için gerekli belgeler nelerdir?

12 yılda 42 bin proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi!

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporları ile ilgili veriler açıklandı. Rapora göre son 12 yılda 3 bin proje için olumlu, 42 bin proje için bu raporun gerekli olmadığı kararı verildi.

Ev almak için ne kadar peşinat gerekli?

Ev almak için bankalarda kullanılacak kredi, evin tüm değerini karşılamıyor. Bir kısmının peşinat olarak ödenmesi gerekiyor. Peki, ev almak için ne kadar peşinat gerekli? İşte ev peşinat miktarları...

Emlakçı olmak için gerekli belgeler!

Emlakçının taşınmaz mallar için görevi alıcı/ kiracı ile satıcı/kiralayanı bir araya getirmek oluyor. Peki, emlakçı olmak için neler gerekli? Emlakçı olmak için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuya ipotek koymak için gerekli evraklar!

Tapu üzerine konulacak ipotek ile, mevcut olan veya ileride doğması muhtemel olan borçların güvence altına alınıyor. Peki, tapuya ipotek nasıl konur? Tapuya ipotek koymak için gerekli evraklar nelerdir?

Temel vizesi için gerekli evraklar!

Temele dökülen betonun ve beton içinde kullanılan demirlerin kalitesine onay veren vizeye temel vizesi deniyor. Temel vizesi alabilmek için bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor. İşte, Temel vizesi için gerekli evraklar!

Emlak vergisi yapılandırmak için ne gerekli?

Vergi borcunu ödemeyen vergi mükellefleri için 6552 sayılı Torba Yasa yayımlandı. Yasa ile emlak vergisi yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi yapılandırmak için ne gerekli? Vergi nasıl yapılandırılır?

Emlak vergisi ödemek için ne gerekli?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemek için ne gerekli? Vergi nasıl ödenir?

Apartmanda uyulması gerekli kurallar 2015 Haberi

Apartmanda uyulması gerekli kurallar 2015

Apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Apartmanda kat maliklerinin refahını ve huzurlu bir apartmanda yaşamalarını sağlamak için apartman yönetim planının hazırlanması ve bu plana apartmanda uyulması gereken kuralların eklenmesi gerekiyor. 


Apartmanlar kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor.


Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler. Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmünü taşıyor. Peki, yönetim tarafından belirlenen apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir? 


Apartmanda uyulması gerekli kurallar 2015!


Apartman kapısının güvenlik açısından kapalı tutulması.


Çöp toplama saatlerinin haricinde daire kapılarının önlerine çöp bırakılmaması.


Apartmanda daire kapılarının önlerine ayakkabı, ayakkabılık, terlik gibi özel eşyaların bırakılmaması.


Önemli hususlardan biriside yüksek sesle müzik ve televizyon çalınmaması ve komşuları rahatsız edecek...