27 / 04 / 2024

apartmanda yapılması yasak işler

apartmanda yapılması yasak işler

Apartmanda ev ve dükkanlarda yapılmasına izin verilen ve izin verilmeyen işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda yasak işler hangileridir? Hangi işler apartmanda kesinlikle yapılamaz? İşte yanıtı..

Apartmanda hangi işlerin yapılması yasaktır?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman gibi ana gayrimenkul niteliği taşıyan yapılarda kimi işlerin yapılmasına izin verilirken, kimi işlere izin verilmiyor. Peki apartmanda hangi işlerin yapılması yasaktır?

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 2015!

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda hazine taşınmazları hakkında esaslara yer veriliyor...

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun!

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında çeyiz hesabı ile konut hesabına yapılacak devlet katkısı yer alıyor...

Apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, plan gereğince apartmanda soba yakmak yasak mı?

Uzlaşma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Uzlaşma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 4 Nisan 2015 tarihinde 29316 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Uzlaşma yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Balkondan silkelemenin cezası nedir?

Apartmanda maliklerin komşuluk haklarına uygun davranması gerekiyor. Apartmanda yapılması yasak olan davranışlar arasında balkondan herhangi bir şeyi silkelemek de yer alıyor. Peki, balkondan silkelemenin cezası nedir?

1990 yılında Adnan Menderes'e Boğaziçi'nde anıt-mezar yapılması kararlaştırılmış!

1990 yılında, Anayasa'yı ihlal suçundan idam edilen Başvekil Adnan Menderes ve Hasan Polatkan ile Fatih Rüştü Zorlu'nun siyasi itibarlarının iadesinden sonra İstanbul'a nakledilecek mezarları için Boğaziçi'nde ''anıt-mezar'' yapılması kararlaştırılmış.

Doğalgaz yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 19 Mart 2015 tarihinde 29300 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğalgaz yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik esasları..

Gizli Servis Beyaz Saray'ın kopyasının yapılmasını önerdi!

Beyaz Saray’ın güvenliğinden sorumlu olan Gizli Servis'in Direktörü Joseph Clancy, konutun güvenliğinin artırılması ve görevlilerinin eğitilmesi için Beyaz Saray’ın bir ikincisinin yapılmasını önerdi. İşte ayrıntılar...

İstimlak yapılmasının nedenleri!

Hükümet veya kamu tüzel kişileri tarafından kamu yararı için özel mülkiyete ait mallara el konulması işlemine istimlak deniyor. İstimlak kamu hizmet alanlarının genişlemesi için yapılıyor. İşte, istimlak yapılmasının nedenleri!

Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun!

Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 18 Şubat 2015 tarihinde 29271 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 6592 sayılı Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun....

Vergi denetim kurulu yönetmeliğinde değişilik yapılmasına dair yönetmelik!

Vergi denetim kurulu yönetmeliğinde değişilik yapılmasına dair yönetmelik, 18 Şubat 2015 tarihinde 29271 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte vergi denetim kurulu yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

1983 yılında yapılması düşünülen 10 proje askıya alınmış!

1983 yılında İstanbul'da yapılması düşünülen 10 proje askıya alınmış. Metro, tüp geçit, yeni Galata Köprüsü, Büyükçekmece Barajı gibi toplam 10 büyük proje, bürokratik işlemler ve para darlığından askıya alınmış.

apartmanda yapılması yasak işler Haberi

apartmanda yapılması yasak işler

Apartmanda yasak işler hangileridir?

Apartmanda ev ve dükkanlarda yapılmasına izin verilen ve izin verilmeyen işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.

Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.


1136 sayılı Avukatlık Kanununda avukatlık büroları ve hukuk büroları ile...