17 / 02 / 2025

Apartmanda Yapılması Yasak olan işler nelerdir

Apartmanda Yapılması Yasak olan işler nelerdir

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman gibi ana gayrimenkul niteliği taşıyan yapılarda kimi işlerin yapılmasına izin verilirken, kimi işlere izin verilmiyor. Peki apartmanda hangi işlerin yapılması yasaktır?

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Tapuya gitmeden önce yapılması gerekenler!

Gayrimenkul alım satım süreçlerinde, alıcı ve satıcı tarafın bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Peki, tapuya gitmeden önce yapılması gerekenler neler? İşte yapılacak araştırma ve incelemeler..

Veraset ve intikal vergisi için yapılması gerekenler!

Veraset ve intikal vergisi, şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi için yapılması gerekenler..

KSK Stadyumu'nun yapılması önündeki engel kalktı mı?

Karşıyaka Yalı'da yıkılan eski stat alanı üzerine 15 bin kişilik yeni KSK stadyumu yapılmasının önündeki mülkiyet engeli kaldırılamadı.

Kamulaştırma için yapılması gerekenler!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Kamulaştırma için yapılması gerekenler nelerdir?

Kat mülkiyeti için yapılması gerekenler!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Bu hak kurulduktan sonra kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti için yapılması gerekenler nelerdir?

Apartman toplantısında yapılması gerekenler!

Apartman toplantısı yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir?

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik!

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar..

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10 Haziran 2015 tarihinde 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

Miras kalınca yapılması gerekenler!

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve size miras kaldığını düşünelim. Mirasın adınıza intikal etmesi için ne yapmanız gerekiyor? İşte miras kalınca yapılması gerekenler..

İşte 2019'a kadar yapılması planlanan metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılına kadar yapılması planlanan metro hatları şöyle:

İBB DTM'ye ait arsaya cami yapılmasını onayladı!

Bakırköy ilçesindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne ait arsanın 4 bin 350 metrekarelik alanına cami yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde onaylandı.

Apartmanda Yapılması Yasak olan işler nelerdir Haberi

Apartmanda Yapılması Yasak olan işler nelerdir

Apartmanda hangi işlerin yapılması yasaktır?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, apartmanlarda bazı mesleklerin icra edilmesine izin verilirken, bazı mesleklerin icra edilmesine izin verilmiyor. Buna göre apartmanda hangi işlerin yapılması yasaktır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kanuna göre, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler kat malikleri kurulunun oybirliği karar ile açılabilirken; hastane, dispanser, klinik gibi yerler açılamıyor. Konu ile ilgili kanun maddesi aşağıda yer alıyor;


Madde 24 – 

Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.


Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve...