18 / 05 / 2024

apartmanda yeter sayı

apartmanda yeter sayı

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

17 maddede kat malikleri kurulu karar yeter sayısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat malikleri kurulu karar yeter sayısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

8 maddede kurul toplantılarında yeter sayısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kurul toplantılarında yeter sayısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

5 maddede site toplantılarında kenar yeter sayıları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site toplantıları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

3 maddede site yönetimlerinde karar yeter sayıları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "3 maddede site yönetimlerinde karar yeter sayıları" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yönetimi kurul oylamalarında 'yeter sayısı' nedir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'kurul oylamalarında yeter sayılar' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı!

Kooperatif genel kurul toplanamadığı takdirde ilgili bakanlık genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahip oluyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı nedir? Karar alma yeter sayısı nedir?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü 2015!

Tarımsal araziler Kanuna ekli (1) sayılı listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin altında ifraz edilemiyor ve bölünemiyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü 2015 ne kadar?

Mantolamada oy birliği şart mı?

Mantolama ile yapılar ısı tasarrufu için giydiriliyor. Eski yapılarda da maliklerin istediği doğrultusunda mantolama yapılabiliyor. Peki, mantolama yaptırmak için yeter sayısı nedir? Mantolamada oy birliği şart mı?

Antalya Büyükşehir Meclisi Konuksever'e AVM yapılmasını onaylamıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinin 3’üncüsünde Muratpaşa sınırlarındaki Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM rededildi. Türel, “Dünde karar yeter sayısı olmadığı için bununla ilgili bir karar oluşmamıştı." dedi.

Apartmanda kimler yönetici olamaz?

Anagayrimenkulün sekiz ve daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması gerekiyor. Buna göre mesken ve dükkan sayısının en az 8'i bulması halinde apartmana yönetici seçilmesi gerekiyor. Peki, apartmanda kimler yönetici olamaz? Kimler olabilir?

Apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Apartmanda yapılan toplantılarda kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor. Peki, apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

Kadastro Kanununun uygulanması ile ilgili dava ve işlere belirlenen usul ve esaslara göre bakmak üzere her kadastro bölgesinde tek hakimli yeter sayıda kadastro mahkemesi bulunuyor. Peki, kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

Site yönetimi toplantı yeter sayısı kaçtır?

Site yönetiminde kararların alınabilmesi için, kat maliklerinin en az yılda bir kere toplantı yapmaları gerekiyor. Peki, site yönetimi toplantı yeter sayısı kaçtır?

apartmanda yeter sayı Haberi

apartmanda yeter sayı

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?


II - Yeter sayı:

Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir.


(Değişik ikinci fıkra: 14/11/2007-5711/15 md.) Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur.


Bu kanunda yeter...