30 / 04 / 2024

Apartmanlara nakliyat kriterleri

Apartmanlara nakliyat kriterleri

Apatrmanlara “evden eve nakliyat” işlerini kolaylaştırmak için ilginç kriterler geliyor. Bakanlığın hazırladığı düzenlemeye göre eşya taşınması sırasında gerekli manevra alanının sağlanması için bazı önlemler alınacak.

Apartmanlara nakliyat kriterleri!

Apatrmanlara “evden eve nakliyat” işlerini kolaylaştırmak için ilginç kriterler geliyor. Bakanlığın hazırladığı düzenlemeye göre eşya taşınması sırasında gerekli manevra alanının sağlanması için bazı önlemler alınacak.

FMO Hafriyat İnşaat Nakliyat ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

FMO Hafriyat İnşaat Nakliyat ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi, Oğuzhan Sermed tarafından 1 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 18 Aralık'ta Sancaktepe, Eyüp Sultan Mahallesi'nde kuruldu.

Marksan İnşaat Reklam Mobilya Kimya Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marksan İnşaat Reklam Mobilya Kimya Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ferhat Küçük tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 18 Aralık'ta Sancaktepe, Merve Mahallesi'nde kuruldu.

Duyan Peyzaj İnşaat Makina Nakliyat Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Duyan Peyzaj İnşaat Makina Nakliyat Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tamer Kaba tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 17 Aralık'ta Nekaş İş Merkezi'nde kuruldu.

Papila İnşaat Tekstil Kimyevi Maddeler Mobilya Hırdavat Otomotiv Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Papila İnşaat Tekstil Kimyevi Maddeler Mobilya Hırdavat Otomotiv Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Çetin Aksun tarafından 25 bin TL'lik sermaye ile 15 Aralık'ta kuruldu.

Öz Frkn İnşaat Nakliyat Elektrik Metal Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Frkn İnşaat Nakliyat Elektrik Metal Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ekrem Sadıç tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 12 Aralık'ta kuruldu.

Hol Vizyon Gayrimenkul Gıda Turizm Otomotiv Nakliyat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hol Vizyon Gayrimenkul Gıda Turizm Otomotiv Nakliyat Ticaret Anonim Şirketi, İbrahim Aydemir Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL'lik sermaye ile 10 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Ekiciler Nakliyat Hafriyat İnşaat Orman Ürünleri Metal ve Plastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekiciler Nakliyat Hafriyat İnşaat Orman Ürünleri Metal ve Plastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Hasan Karakurt Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 10 Aralık'ta kuruldu.

Ebabil Turizm Hayvancılık Nakliyat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar Şubesi açıldı!

Ebabil Turizm Hayvancılık Nakliyat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar Şubesi, Ünsal Bulutlu Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Esved İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Medikal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esved İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Medikal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sabri Çalışkan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Aralık'ta Beyoğlu, Cihangir Mahallesi'nde kuruldu.

Vefa Nakliyat Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vefa Nakliyat Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ferdi Halit Vefa, Mehmet Sadık Vefa tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 2 Aralık'ta kuruldu.

Özbazit İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özbazit İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Nuri Yıldırım tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 27 Kasım'da Sancaktepe, Yunus Emre Mahallesi'nde kuruldu.

Öz Hasanoğlu Turizm Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Aksaray İstanbul Şubesi açıldı!

Öz Hasanoğlu Turizm Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Aksaray İstanbul Şubesi, Ercan Baylan Şube Müdürlüğü'nde 200 bin TL'lik sermaye ile 24 Kasım'da Fatih, Aksaray Mahallesi'nde kuruldu.

Apartmanlara nakliyat kriterleri Haberi

Apartmanlara nakliyat kriterleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı düzenlemeye göre eşya taşınması sırasında gerekli manevra alanının sağlanması amacıyla balkon duvarları ve demirlerinin en az 400 kilo yüke dayanıklı malzemeden yapılması gerekecek. Apartman cephelerinin nakliye vincinin yanaşmasına fırsat verecek açıklıkta olması için gerekli düzenlemeler yapılacak. Asansörü olan binaların giriş koridoru genişliğinin umumi binalarda en 2.20 metre diğer binalarda ise en az 1.50 metre olması zorunlu olacak.


Bakanlık, Nakliye İşlerini Kolaylaştırıcı Nitelikte Bina Cephelerinde Açıklık Yapılması Tebliği’ne son şeklini verdi. Düzenlemeye yapı ruhsatına tabi, yüksekliği 30.5 metreden az, yük asansörü bulunmayan tüm binaları kapsayacak.


Buna göre mal veya eşyaların taşınması için gerekli manevra alanının sağlanması ve asansöre yüklenmesi amacıyla eşyaların balkon duvarı ya da demirlerine yaslanacağı yüzeyin en az 300-400 kilo yüke dayanıklı malzemeden inşa edilmesi...