07 / 05 / 2024

Apollon Tapınağı turizm

Apollon Tapınağı turizm

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, bayram boyunca ören yerlerin çok sayıda turisti ağırladığını ifade ederek, Kuşadası'na kruvaziyer gemileriyle gelen turistlerin bir kısmının günü birlik gezi amaçlı Didim'i ziyaret ettiğini söyledi.

Ağaçbaşı Tabiat Parkı'na Karadeniz kültürel mimarisine uygun evler inşa edilecek!

Giresun'un Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesinde bulunan Ağaçbaşı Tabiat Parkı'na turizm amaçlı küçük evler yapılıyor.

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Erzurum'un yüzen adalarına turizm yatırımı!

Erzurum'un Tortum ilçesindeki Zökün Gölü'nde bulunan yüzen adalar turizme kazandırılıyor...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Turizm yatırımlarına ajans desteği!

Turizm sektörü ve pazarının ihtiyaçlarını, eğilimlerini belirleyerek ilgililere tavsiyelerde bulunacak olan yatırım ajansı, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasına, turizm yatırımlarının ve ülke ekonomisindeki payının arttırılmasına yönelik çalışmalar

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Çatalca imar planlarında turizm tesisleri değişikliği!

Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Nazım İmar Planına Turizm Tesis Alanlarına ilişkin imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Çatalca Merkez turizm tesis alanları imar planı askıda!

Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Nazım İmar Planına Turizm Tesis Alanlarına ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Fikret Öztürk: Turizm yatırımlarına ara verdik!

Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Opet'in yüzde 50'sini Koç Holding'e sattıktan sonra turizm yatırımlarına odaklanan Fikret Öztürk, bu alandaki yeni yatırımlara 3-5 yıl ara verdiklerini açıkladı.

Apollon Tapınağı turizm Haberi

Apollon Tapınağı turizm


Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Apollon Tapınağı, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. Bayram tatilinde ziyarete açık olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Didim Ören Yeri, Milet Ören Yeri ve Milet Müzesi, Kurban Bayramı'nda birçok yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Özellikle Didim'de bulunan Apollon Tapınağı, ziyaretçilerin akınına uğradı. Rehberler eşliğinde tarihi Apollon Tapınağı'nı gezen yerli ve yabancı turistler, geçen yıl yapımı tamamlanan çevre düzenlemesinden de memnun kaldı.


Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, bayram boyunca ören yerlerin çok sayıda turisti ağırladığını ifade ederek, Kuşadası'na kruvaziyer gemileriyle gelen turistlerin bir kısmının günü birlik gezi amaçlı Didim'i ziyaret ettiğini söyledi. Kamacı, yabancı turistlerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden yerli turistlerin de Kurban Bayramı tatillerinde Didim'i tercih ettiğini kaydetti.


Yeni...