04 / 05 / 2024

araba fiyatları ne zaman düşecek

araba fiyatları ne zaman düşecek

Dolar kurunun düşmesi ile gözler son haftalarda rekor kıran otomobil piyasasına çevrildi. Vatandaşlar otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Sektör temsilcileri beklentileri Dünya Gazetesi'ne anlattı.

Hyundai Bayon fiyatlarında son dakika! Bayon'un Mart 2024 fiyatları ne kadar? Araba almak isteyenler hemen bakın!

Otomotiv devi Hyundai pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı Mart 2024 fiyat listesini resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. Peki Hyundai Bayon'un fiyatları ne kadar?

Araba almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Yeni yılda otomobil fiyatları ne olacak?

Son dönemlerde otomobil sektörü, bakanlık kararları ve piyasa düzenlemeleri ile önemli bir dönüm noktası yaşıyor. Fiyatların durgunlaştığı şu günlerde araba almak için bekleyenler 2024 yılında araba fiyatlarının ne olacağını merak ediyor.

Fiat Doblo'nun Ağustos 2023 fiyatları ne kadar oldu? Yeni nesil Doblo'da indirim var mı? Araba alacaklar dikkat! 

Fiat Doblo fiyatlarında indirim olup olmadığı merak ediliyor. Peki Fiat Doblo'nun Ağustos 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte 21 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Peugeot 408 250 bin TL'ye 0,99 faizle satışta! Yeni 408 Mayıs fiyatları ne kadar? Araba alacaklar dikkat! 

SUV kodlarıyla harmanlanmış dinamik silüetiyle dikkatleri çeken Peugeot Yeni 408, bu aya özel 250 bin liraya, 12 ay yüzde 0,99 faiz fırsatıyla satışta. Peki Yeni 408 Mayıs fiyatları ne kadar? İşte 8 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Peugeot 208'e Nisan zammı geldi! 208 Nisan fiyatları ne kadar oldu? Araba alacaklar dikkat! 

Peugeot 208 fiyatları, araba alacaklar tarafından merak ediliyor. 208'in Nisan fiyatları peş peşe açıklandı. Peki Peugeot 208 Nisan fiyatları ne kadar oldu? İşte 13 Nisan 2023 fiyat listesi...

En ucuz otomobil fiyatları peş peşe açıklandı! 2023 model araba fiyatları ne kadar? Araba alacaklar şimdi bakın!

2023 model yılına ait araçların listelere girmesiyle beraber fiyatlarda da değişiklikler yaşandı. Peki 2023 model araba fiyatları ne kadar? 

Uzman isimden kritik açıklamalar! Araba fiyatları düşecek mi artacak mi? Arabaların fiyatları ne zaman düşecek?

Araba fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine dair yılın başından beri sorulmaktadır. İşte uzman isimden açıklamalar!

 Yeni araba alacaklar dikkat!  Honda Civic 2023 Ocak ayı fiyatları ne kadar?

 2023'e yeni bir araba ile girmek isterseniz, sizi Honda Civic tarafına alalım. Uygun kredi avantajlarını sunan marka siz müşterilerini bekliyor.  Peki 2023 Honda Civic fiyatları ne kadar? İşte detaylar.

Volkswagen araba fiyatları ne kadar oldu? İşte 4 Ocak 2023 Volkswagen fiyatları!

Otomobil markaları 2023’le birlikte sıfır araç fiyatlarını güncellendi. Gelen zamlarla birlikte Volkswagen araba fiyatları ne kadar oldu? İşte 4 Ocak 2023 Volkswagen araç fiyatları!

En ucuz SUV fiyatları ne kadar? İkinci el Audi, BMW, Citroën, Mercedes, Volkswagen kaç TL? 16 Aralık 2022 fiyat listesi

Yükselen dolar kuru Türkiye'de otomobil fiyatlarının artmasına neden oldu. Peki, en ucuz ikinci el araba fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte 15 Aralık 2022 en ucuz SUV fiyat listesi...

ÖTV olmasaydı araba fiyatları ne kadar olurdu? Renault, Hyundai, Opel, Volkswagen, Peugeot, Fiat, Ford, Dacia...

Araç satışlarından ÖTV alınmasa fiyatları ne kadar olurdu? İşte sıfır km otomobillerin ÖTV'siz fiyatları...

Matrah düzenlemesi nedir? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu? İşte sıfır araba fiyatları...

Matrah düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV matrah düzenlemesinden sonra düzenlemenin hangi araçları kapsadığı merak konusu oldu. Peki, ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu?

Regal Raptor K5 elektrikli araba fiyatları ne kadar? Regal Raptor K5 29 Ekim 2022 fiyat listesi!

Uzun menzil ayrıcalığı ile dikkat çeken Regal Raptor K5 elektrikli araba fiyatları ne kadar? Regal Raptor K5 29 Ekim 2022 fiyat listesi...

araba fiyatları ne zaman düşecek Haberi

araba fiyatları ne zaman düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece açıkladığı TL'yi teşvik eden yeni düzenlemeler, döviz kurlarında sert düşüşleri beraberinde getirdi. TL mevduatın teşvik edilmesi ve kurdaki düşüşün ardından gözler son haftalarda rekor artışlara sahne olan otomotiv pazarına çevrildi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; dolar/TL bugün 11.10, Euro/TL ise 12.50 seviyelerine kadar geriledi. Kurdaki bu sert düşüşlerin otomobil fiyatlarına ne zaman ve nasıl yansıyacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Dünya’ya konuşan sektör temsilcileri, Döviz kurundaki düşüşün kalıcı olması halinde otomobil fiyatlarında düşüş olabileceğini belirtiyor ve her markanın farklı bir politika izleyeceğine dikkat çekiyor.

“Kur farkı sınırlı yansıtılmıştı”

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, kurdaki düşüşün otomobil fiyatlarına olası etkilerini şöyle değerlendirdi: “Her marka kendi ticari politikası çerçevesinde zam uyguladı. Farklı orta vadeli döviz...