29 / 06 / 2024

arabistan harameyn treni inşaatı ne zaman bitecek

arabistan harameyn treni inşaatı ne zaman bitecek

Tren hattı üzerinde istimlak edilen arsaların değerine yapılan itirazlar ve bazı taşeron firmaların işlerini geciktirmeleri nedeniyle milyar dolarlık Harameyn treni projesinin 2015 yılı sonunda bitirilmesinin öngörüldüğü açıklandı...

Suudi Arabistan'ın bütçesi 49.2 milyar dolar açık verdi!

Suudi Arabistan'ın bütçesi, 2020 yılının ilk dokuz ayında 49.2 milyar dolar (184.11 milyar riyal) açık verdi.

Suudi Arabistan'ın ambargosu emlak satışlarını vurdu!

Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye'deki vatandaşlara ev almamaları yönündeki baskı ülkedeki emlak piyasasını olumsuz etkiledi. İddialara göre Araplar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarına son verdi.

Hakan Bucak: Suudi Arabistan ambargosu, sektörümüz için bir kayıp değil!

Suudi Arabistan’ın Türkiye’de konut alan vatandaşlarına baskı uygulamaya başladığını söyleyenMars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Ambargo, Türk ürünleriyle başladı. Suudi Arabistan ekonomik olarak domine ettiği bazı ülkeleri de Türkiye’ye karşı etkilemeye çalışıyor" dedi.

Suudi Arabistan Türkiye'den ev alan Araplara baskı mı uyguluyor?

Daha önce Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan yönetiminin şimdi de Türkiye'den ev alan vatandaşlara evlerini satmaları yönünde baskı uyguladığı iddia edildi.

Türkiye'den ev almak isteyen Suudi Arabistan vatandaşlarına engel!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Suudi Arabistan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, ''Son yıllarda Türkiye'den gayrimenkul alımında hep ilk 3 arasında yer alarak Suudi kardeşlerimiz ülkemizi kendi evi gibi görmektedirler'' diye konuştu.

Türk iş insanlarından Suudi Arabistan açıklaması!

Suudi Arabistan ekonomisine katkı sağlayan ve bugüne kadar ülkede yüzlerce önemli projeyi başarıyla tamamlamış bulunan Türk müteahhitlik firmaları Suudi Arabistan ile ticari ve ekonomik ilişkilerinin devam etmesine büyük önem gösteriyor.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı söylentileri bir süredir dış ticarette yankı uyandırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'da gayrimenkul alım-satımlarında yüzde 5 işlem vergisi uygulanacak!

Suudi Arabistan, gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla vergilerde değişikliğe gitti. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, alım-satım için yüzde 5 işlem vergisi uygulayacak...

Suudi Arabistan petrol kesintisine gidecek!

Suudi Arabistan haziran ayında petrol üretiminde günde 1 milyon varil ek kesintiye gidecek.

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde şehrinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor...

Arabistan'da kalan 200 inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Arabistan’ın Cidde kentinde Türkiye’ye dönmek için bekleyen 200 inşaat işçisi 10 günü aşkın süredir şantiyede kapalı halde yaşıyor...

Suudi Arabistan 2020 bütçesinde küçülmeye gidiyor!

Suudi Arabistan, petrol fiyatlarının düşmesi nedeni ile 2020 bütçesinde küçülme kararı aldı.

Suudi Arabistan petrol üretim kapasitesini artıracak!

Suudi Arabistan, ham petrol üretim kapasitesini günlük 1 milyon varil artırmak için milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya talimat verdi.

arabistan harameyn treni inşaatı ne zaman bitecek Haberi

arabistan harameyn treni inşaatı ne zaman bitecek


Suudi Arabistan’da inşaatı devam eden Harameyn Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi’nin bir yıl daha geç tamamlanacağı bildirildi. 


İngilizce yayınlanan Arab News’in haberine göre, tren hattı üzerinde istimlak edilen arsaların değerine yapılan itirazlar ve bazı taşeron firmaların işlerini geciktirmeleri nedeniyle milyar dolarlık Harameyn treni projesinin 2015 yılı sonunda bitirilmesinin öngörüldüğü açıklandı.


Ulaşım Bakanlığı kaynaklarına göre, projenin ancak yüzde 55’i tamamlandı ve ilk müteahhit firmanın üst geçit ve tren raylarını tamamlamaması nedeniyle projede aksaklıklar yaşanmaya başlandı. Bunun yanı sıra bazı arsa sahipleri biçilen değeri kabul etmeyerek Cidde’deki bir mahkemede dava açtı.


Suudi Demiryolları Organizasyonu projeler genel direktörü Vasmi El Ferac da Riyad’da yakın zamanda düzenlenen bir ulaşım fuarında Haremeyn projesinin Aralık 2015’te tamamlanacağını belirtmişti. Projede karşılaşılan diğer aksaklıklar arasında tren hatlarına yapılan eklemeler de sayılıyor....