06 / 05 / 2024

Arakiyeci Caferağa Cami açıldı mı

Arakiyeci Caferağa Cami açıldı mı

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın girişimleriyle Zal Mahmud Paşa Camii, Sertarikzade, Hatuniye, Emin Baba, Vezir, Şeyhülislam Mustafa Efendi ve Afife Hatun tekkelerinin ardından Arakiyeci Caferağa Camii'nin de restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.

Kadıköy Caferağa Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Caferağa Mahallesi 1017 Ada 112 Parsel 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kadıköy Caferağa 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Caferağa Mahallesi, 1/1000 Ölçekli Dolgu Alanı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ'den Ankara Mamak'a cami ve gençlik merkezi!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak'ta cami ve gençlik merkezi inşa edecek.

Kadıköy Caferağa Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Caferağa Mahallesi, 75 ada, 1 ve 2 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan askıya çıktı.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Kanada'daki Türkler Edmonton'a cami yaptırıyor!

Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti olan Edmonton'da yaşayan Türkler, yeni bir cami yaptırıyor.

Ankara Kızılay'a cami inşa edilmesi için protokol imzalandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında, Kızılay'da cami inşa edilmesi için protokol imzalandı.

Caferağa Katılımcı Belediyecilik ile Moda Bostanı kararını verecek!

Kadıköy Belediyesi, Caferağa ve Osmanağa sakinlerinin önerileriyle ortaya çıkan çocuk yuvası, sosyal yaşam evi ve çocuk kütüphanesi taleplerini oylamaya sunuyor. Moda Bostanı olarak da bilinen alana hangi projenin yapılacağına mahalleli tarafından karar verilecek...

Tekirdağ Rüstem Paşa Cami açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Rüstem Paşa Cami hizmete açıldı.

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami ibadete açılıyor!

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin alt katı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde açılacak.

Çanakkale Bilaller köyünde 41 yıl sonra tapu sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bilaller köyünde muhtarlıkça cami yapımı için gerekli paranın temin edilmesi için satılan arsaların tapuları 41 yıl sonra 11 hak sahibine teslim edildi. 

Davutağa Cami yarın ibadete açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Davutağa Cami yarın ibadete açılıyor..

Milli Emlak'tan Kadıköy'de 3 milyon TL'ye satılık kargir ev!

Milli Emlak, Kadıköy Caferağa Mahallesi'ndeki bahçeli kargir evi ihale ile satıyor. İhale 6 Haziran'da yapılacak..

Arakiyeci Caferağa Cami açıldı mı Haberi

Arakiyeci Caferağa Cami açıldı mı


Eyüp'te bulunan Sertarikzade, Hatuniye, Emin Baba, Vezir, Şeyhülislam Mustafa Efendi ve Afife Hatun tekkeleri ve restorasyon çalışmasıyla Tarihi Kentler Birliği (TKB) Süreklilik ödülüne layık görülen Zal Mahmud Paşa Camii'nin ardından Arakiyeci Caferağa Camii'nin de restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.


Restorasyonu 15 ay süren Arakiyeci Caferağa Camii'nin açılışına Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Ekrem Arslan ve vatandaşlar katıldı.


Arakiyeci Caferağa Camii'nin yenilenerek ibadete açılmasına çok mutlu olduklarını söyleyen vatandaşlar, Eyüp'teki tarihi yapıların restore edilerek tekrar kazandırılmasını sağlayan Başkan Aydın'a teşekkür etti. Başkan Aydın, "Eyüp tarihi bir miras ve bizler bu mirasa bir şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Gerek tekkelerimiz gerekse camilerimiz bizler için çok önemli. Bu eşsiz mimari yapıları...